Färgsättningsprogram

/ Permalink / 9
Såhär på våren så får jag väldigt stor lust på att måla om hemma. Behovet är iofs inte jättestort men det börjar vara ett tag sedan nu. Just nu är jag inställd på att fixa i ordning hallen i helgen.

Hallen är en långsmal historia med alldeles för många dörrar. Jag har en ide´ om att ändå tapetsera en kortsida som fond med dörren och allt alternativt måla den med griffeltavelfärg.

I dag är golvet vitlaserad gran i hallen och köket. Övriga huset har ekparkett. Vad tror ni om att måla golvet i svart alternativt svartbrunt? Jag förstår att det är svårt att svara på eftersom jag inte har lagt ut någon bild. Sitter i ärlighetens namn på jobbet nu så det blir lite svårt att fota och lägga ner he, he...

Tips på inredning i långsmala hallar mottages tacksamt! Jag är just nu extremt hemmablind!

Ett tips från mig får i stället bli Alcros färgsättningsprogram....

image169
#1 - - dreamhouse:

hmm jättesvårt men gillar tanken på både helvitt och gillar även svartbrunt, typ kaffeböna.. ska kolla in färgsättningsprogrammet! lycka till!!

#2 - - cleo:

Hm, vad svårt. Är det mycket ljus i hallen? Jag har fixat lite i TV-rummet idag, var så glad, för jag kände mig pigg! :-) Och jag har ett grönt koskinn på golvet... :-)

#3 - - Hemmarikets Charlotte:

Dreamhouse: Vitt är också jättesnyggt men lite mer "opraktiskt" tror jag.

Cleo: Hallen är ljus men just nu lite belamrad. Används egentligen bara som hall sommartid. På vintern går vi in på ett annat ställe. Skall lägga ut en bild i morgon är lite halvdålig på att förklara...Du skall se att "piggheten" kommer tillbaka :-)

#4 - - Mari:

Hmmm, svår fråga... men svart golv låter verkligen snyggt tycker jag! Men visst är det kul att planera o planera...Det kommer bli urtjusigt för du har god smak ser jag! Mari.

#5 - - Bodil:

Det finns några tips man kan ta till för att ändra illusionen i ett långsmalt rum. Kortväggen/väggarna kan man måla eller tapetsera i en mörkare färg. Då "krymper" avståndet och rummet upplevs inte lika avlångt. Det är också bra att lägga några små runda mattor på golvet. Det har samma effekt som fondväggarna. Ytterligare ett sätt är att använda sig av belysning. installera en skena med t ex fyra takspottar. Rikta dessa mot långsidornas väggar så kommer rummet att upplevas bredare. Och du ... svart eller svartbrunt golv låter jättefint. Jag ser fram emot efter-bilderna. Lycka till. Kram.

#6 - - Mari:

Suck... kom inte min kommentar med igåtr, tyckte bestämt jag skrev en... hur som, det kommer att bli jättebra det du gör, för smak har du har jag sett!! Och svart golv kan ju bli helläckert! Trevlig helg önskar Mari.

#7 - - Hemmarikets Charlotte:

Dreamhouse: Kaffeböna är snyggt...lutar lite åt grafitgrå med. Det skulle kanske passa bättre hos mig.
Cleo: Hallen är ganska ljus i övrigt. Vill nog ha vitt på väggarna.
Bodil: Tack för tipsen...har nog provat de flesta redan tyvärr. Jag skall lägga ut en bild så tror jag du förstår:-)
Marie: Tack. Det har krånglat lite med kommentarerna sedan jag valt att godkänna alla då det förekommer en del :-) falskka kommentarer. Nu skall alla dina ha kommit med i allafall.

#8 - - Anonym:

adtruy76tyuyhuy5tytrt4tyhrynhhxydhuysziduiffhvcmgsdzjhgdgdegdgtghttvfy

#9 - - Anonym:

dghwengdht

Till top