Bloggsemester

Nästan allt / Permalink / 4

Denna vecka blir det bloggsemester här på Hemmariket eftersom det definitivt verkar vara slut på de  "vanliga" semestrarna och jag har mycket jobb just denna vecka.

Sedan är det ju också Formex på Älvsjömässan och det tänkte jag försöka hinna med trots allt.

Kram på er sålänge så ses vi i början på nästa vecka! Bilden nedan är vacker men dessvärre okänd :-)


image409

Inredningsblogg helt inriktad på ljus

/ Permalink / 3

Genom att följa en kommentar här på bloggen hittade jag till en ny blogg som jag definitivt hoppas utvecklas i samma stil som den börjat.

Är det något som är jätteviktigt och också jättesvårt med inredning så är det ljussättning. Jag vet själv hur det skall se ut, var belysningen skall vara men jag är urdålig på kvalitet på olika ljuskällor osv. Lucifer som driver bloggen "Ljusare tider" är belysningsplanerare och formgivare och det verkar som han definitivt vet vad han bloggar om.

En lampa som återfinns på bloggen är Lampel från BS Sweden. Lampel är rent form och funktionsmässigt en av mina absoluta favoriter.

image410

Vem som helst kan bli konstnär!

Inredningstips / Permalink / 4
Ett urbra tips på ett enkelt och annorlunda sätt att dekorera en vägg på kommer här i från Beckers. Har du inte besökt deras hemsida så gör det!

De har förutom en massa inspiration mycket fina bilder som visar exempel på hur man kan förändra med färg och fantasi.

"Några bitar plywood målade i starka kulörer blir till ett vackert konstverk på väggen. Såga till tunna plywoodbitar i olika storlekar eller be brädgården att hjälpa till. Alla bitar ska vara lika långa, men ha olika höjd. Bitarna på bilden är 120 cm långa samt 3, 5 respektive 10 cm höga. Använd pensel och måla bitarna med lackfärg i olika kulörer och låt torka. Fäst bitarna på väggen med fästkuddar med varierande avstånd från varandra. Störst effekt får du om du målar plywoodbitarna i en hög-blank färg och väggen i en matt färg. " Text och bild från Beckers


image407
Till top