Det enkla är oftast det vackraste

Inredningstips / Permalink / 5

Som alltid så är det helheten som gör det, men i bland är det lätt att krångla till det alldeles i onödan.

Som till exempel det här med gardiner.
Länge har det varit "helt ute" att ha gardiner i fönstren, alldeles särskilt om man har stora sådana. Möjligtvis har det varit ok med tunna och helst diskret färgade panelgardiner men helst inga alls. 

Har man ingen insyn alls så tycker jag att det är vackert men annars blir det lätt som att bo i ett skyltfönster. Gå förbi ett stort relativt nybyggt område som till exempel Hammarby Sjöstad kvällstid så förstår du vad jag menar. Världens bästa kvällsnöje för vilken fönstertittare som helst.

Nu verkar dock trenden vända och det skall vara mer gardiner i fönstren igen. Jag att det enkla oftast är det vackraste, som den här somriga bilden nedan  på en alldeles ensam och för lång gardin.

Snyggt eller hur?

image333

Puro hotel

Exklusivt / Permalink / 11
Jag har de senaste åren varit på Mallorca flera gånger, en gång med mitt förra jobb och ett par gånger privat. Senaste besöket var för några veckor sedan och jag måste säga att ön definitivt hamnar på min tio-i -topplista på resemål jag återkommer till.

"Mallis" är inte längre (har kanske aldrig varit) en stor turistfälla utan uppfyller nog allas semesterkrav.

En dröm som jag har är att någongång få bo några nätter på ett svenskägt design (grundat 2004 av Mats Wahlstöm) hotell i Palma som heter "Puro Hotel" . Jag tog mig friheten att "smyga" lite på hotellet när jag var i Palma för några år sedan och det är helt fantastiskt.

Puro Hotel som är beläget mitt i gamla Palma har en säregen atmosfär av  modern storstad, nordafrikanskt mystik och starka indiska färger. Till hotellet hör också en strandklubb "Puro Beach" belägen utanför stan (tyvärr har jag inte sett den IRL).

image330

Kolla in detta badrum, kan det bli bättre?

Trasmattor

Inredningstips / Permalink / 3
kan man använda till mycket förutom att gå på. Man kan till exempel återanvända dem genom att sy korgar eller varför inte kuddar. Snyggt och absolut personligt!

image328
Till top