Advents inspiration

Inredningstips / Permalink / 11

Såhär i adventstider vill jag ha mycket levande ljus omkring mig.

Därför fastnade jag för denn något annorlunda adventsljusstake där man tänder tre ljus i stället för ett. Ideen är hämtad från Nordhjem där även bilden finns.

Själv har jag fyra stora blockljus i en avlång zinkform men siffror i järn på varje ljus! Bild kommer inom kort!

Jag kan bara inte låta bli utan lägger på lite fler bilder från sanna ställe som inspiration också! så här kommer lite fler....Spana särskilt in dukningstipser längst ner! Särskilt du Kristina :-)!


image596

image597

image598

image600

Blommor som trivs utomhus

Gröna fingrar / Permalink / 8
I dag har det snöat på oss här i Stockholm. Lite fin tunn snö men ändå så att det har lagt sig som puder över allt det novembergråa. Jag tycker att det är befriande och allt blir lite ljusare med en gång. På söndag är det dessutom första advent och alla julstjärnor och annat som lyser upp kommer på plats.

Nu tänkte jag inte skriva om julstjärnor i dag utan om hur fint jag tycker att det är med ett blomsterarrangemang som står pall för ett par minusgrader. Cyklamen är en sådan blomma och bilden visar ett fint arrangemang som jag såg utanför en blomsteraffär i Gamla Stan så sent som i förra veckan.

Bild: Egen

image595

PS.  Själv har jag köpt mig ett par julrosor i dag "Helleborus niger" De är jättefina och kostar bara 60 kronor på Hötorget.

Oljelampor

/ Permalink / 6
Senast det var jättepopulärt med oljelampor var om jag inte minns helt tokigt på 80 talet. Nu är de tillbaka igen sedan en tid tillbaka men de mycket snyggare denna gång än tidigare.
 
Dessa båda oljelampor lyste upp utanför en restaurang i den mörkaste av novemberkvällar. Visst är de fina?

De har en jämn lugn låga och och jag har berstämt för mig att de kommer från Menu. Nu kan jag inte hitta dem på hemsidan men vet att jag har sett dem i flera inredningsbutiker.

Någon av er som har en ide´ eller rent av vet säkert?

Bild: Egen

image594
Till top