Blommor som trivs utomhus

Gröna fingrar / Permalink / 8
I dag har det snöat på oss här i Stockholm. Lite fin tunn snö men ändå så att det har lagt sig som puder över allt det novembergråa. Jag tycker att det är befriande och allt blir lite ljusare med en gång. På söndag är det dessutom första advent och alla julstjärnor och annat som lyser upp kommer på plats.

Nu tänkte jag inte skriva om julstjärnor i dag utan om hur fint jag tycker att det är med ett blomsterarrangemang som står pall för ett par minusgrader. Cyklamen är en sådan blomma och bilden visar ett fint arrangemang som jag såg utanför en blomsteraffär i Gamla Stan så sent som i förra veckan.

Bild: Egen

image595

PS.  Själv har jag köpt mig ett par julrosor i dag "Helleborus niger" De är jättefina och kostar bara 60 kronor på Hötorget.
#1 - - Evasleva:

Jag skulle också vilja ha något på balkongen. men jag vet inte riktigt vad och så är jag ju rätt dålig på sånt.

Det kanske blir några små enar eller nåt. De borde ju klara sig ;)

#2 - - Betty:

Ja ibland är det inte utan att jag önskar att jag bodde längre söderut - det finns inte mycket som klarar sig här uppe i vår kyla. 14 grader kallt idag.....

#3 - - Sandra:

Vad mysigt med levande blommor som tål lite kyla. Känns nästan lite våraktigt. Kram Sandra

#4 - - maja M:

Vita cyklamen är fina,även rosa varianter.

Måste fråga dig,du skrev om amaryllislökar som jag satte för några veckor sedan.Det kommer inte upp någon knopp däremot kommer det upp gröna blad. Ska man klippa av dessa gröna blad för att knoppen ska kunna komma? Vattnar gör jag sällan.

#5 - - Hemmarikets Charlotte:

Maja M: Se till att din lök står på ett element som är lite varmt. Precis som alla små groddar vill de ha lite värme när de är små. Klipp inte bort bladen, snart kommer blomman. Kanske har du haft otur med löken för mina är cirka 30 cm redan...

#6 - - maja M:

Tack för amaryllistipsen,det är värdefullt för mig. Har tyvärr redan klippt av de gröna bladen men jag får se om de tar sig ändå,jag hoppas. De åker fram över elementen nu iallafall.

#7 - - Letterfromgotham:

good site, need more information! Thank you

#8 - - resume writing services:

are these flowers real?

Till top