Fortsatt efterlysning och bloggpaus

/ Permalink / 16

Som ni alla märker så räcker inte tiden  till att skriva särskilt täta inlägg här på bloggen längre.

Jag har därför beslutat att ta en paus på obestämbar tid tills lusten finns igen. Den senaste tiden har det känts mer som ett måste än något jag verkligen vill göra. Så skall det ju inte vara eller hur?

I det andra livet utanför bloggen rullar det verkligen på och vill du ha inredningshjälp, känner någon som vill ha det eller rentav vill visa ditt redan fina hem i ett reportage. Tveka i sådana fall inte att höra av dig till mig!

Jag jobbar som jag skrivit tidigare med en superduktig fotograf som heter Anna Evenius och vi letar hela tiden efter nya ideer och hem att göra reportage i från.


Aldrig mer en mässa på en lördag

Gröna fingrar / Permalink / 7
Så säger jag varje gång jag besöker en publik mässa på en lördag. Det borde vara absolut förbjudet att knö in hur mycket folk som helst samtidigt. Jag förstår samtidigt att det är svårt att låta bli och att insläppsköer inte är populärt.  Nog med gnäll för denna gång :-)Som ni kanske förstår så är jag inte särskilt imponerad av årets trädgårdsmässa men det kanske beror på just det jag beskrev ovan.

En del behållning av besöket blev det trots allt.

Precis på vägen ut la jag nämligen märke till en designer/arkitekt som stod och visade sina produter. Jag hann bara slänga några ord med Jonas Wagell som den otroligt duktige och produktive arkitekten heter.Jag lovade att jag skulle lägga ut ett par  av produkterna här så att ni också (om ni inte redan har sett) dem får se. Jonas hade också en mycket välarbetad hemsida som jag misstänker att han gjort själv då han tidigare jobbat i reklambranschen.

Jag gillar trädgårdsserien "Ängby" överst med funkisinspirerade trämöbler i modernt snitt.  Kannan i samma "stuk"  heter Pomeripossa.

Bilder från Jonas hemsida

image803

image802

Trädgårdsmässa i Älvsjö

Gröna fingrar / Permalink / 9
I dag  öppnas dörrarna till den stora publikmässan "Nordiska Trädgårdar" på Stockholmsmässan i Älvsjö. 

Jag fick ett pressmeddelande där Moderådet berättade om sin utställning "Den lilla svarta". I utställningen har de tydligen använt svart slamfärg, nästan svarta blommor, svarta betongplattor och mörka bladfärger interagerar dramatiskt med purpurlila, blodrött, silvergrått och klorofyllgrönt. 

Tillägg fredag: Jag fick precis ett pressmeddelande om att denna utställning fick pris som "Bästa ide´trädgård" Nu får jag verkligen se till att klämma in en visit :-) men det är lite mycket annat just nu vilket i och för sig är bra...

Den låter superspännande så jag skall såklart ta en titt när jag besöker mässan!

Vidare så beskriver Moderådet sin utställning såhär; " I modevärlden är den lilla svarta en elegant, svart knäkort klänning som används vid festliga tillfällen. Eftersom plagget ofta är ganska enkelt är accessoarerna viktiga. I Moderådets utställning är den lilla svarta en fiktiv innerstadsterrass eller radhusaltan där livets goda kan avnjutas på flera platser på en begränsad yta. Här bor det stilmedvetna paret eller singeln, som helt enkelt låtit inne fortsätta ute i det fria."

Själv har jag lite svårt för så kallade svarta blommor även om de kan ge en häftig effekt. Helst tycker jag att blommor skall vara färgstarka och gärna lukta gott. På förra Formex mässan var temat rosenbetonat vilket var härligt. Bilderna  nedan visar en monter (tror att det var Interfloras) med en massa olika rossorter. Rosor är inte alls trista, tråkiga, små och röda...

Bilder: Egna

image799

image800
Till top