Trädgårdsmässa i Älvsjö

Gröna fingrar / Permalink / 9
I dag  öppnas dörrarna till den stora publikmässan "Nordiska Trädgårdar" på Stockholmsmässan i Älvsjö. 

Jag fick ett pressmeddelande där Moderådet berättade om sin utställning "Den lilla svarta". I utställningen har de tydligen använt svart slamfärg, nästan svarta blommor, svarta betongplattor och mörka bladfärger interagerar dramatiskt med purpurlila, blodrött, silvergrått och klorofyllgrönt. 

Tillägg fredag: Jag fick precis ett pressmeddelande om att denna utställning fick pris som "Bästa ide´trädgård" Nu får jag verkligen se till att klämma in en visit :-) men det är lite mycket annat just nu vilket i och för sig är bra...

Den låter superspännande så jag skall såklart ta en titt när jag besöker mässan!

Vidare så beskriver Moderådet sin utställning såhär; " I modevärlden är den lilla svarta en elegant, svart knäkort klänning som används vid festliga tillfällen. Eftersom plagget ofta är ganska enkelt är accessoarerna viktiga. I Moderådets utställning är den lilla svarta en fiktiv innerstadsterrass eller radhusaltan där livets goda kan avnjutas på flera platser på en begränsad yta. Här bor det stilmedvetna paret eller singeln, som helt enkelt låtit inne fortsätta ute i det fria."

Själv har jag lite svårt för så kallade svarta blommor även om de kan ge en häftig effekt. Helst tycker jag att blommor skall vara färgstarka och gärna lukta gott. På förra Formex mässan var temat rosenbetonat vilket var härligt. Bilderna  nedan visar en monter (tror att det var Interfloras) med en massa olika rossorter. Rosor är inte alls trista, tråkiga, små och röda...

Bilder: Egna

image799

image800
#1 - - maja m:

Jag är inte heller helt överens med "svarta"blommor, det känns på något konstigt sätt inte helt äkta.
Jag har en passion för vita blommor av olika de sorter.

#2 - - saravillfara:

Den mässan hade jag gärna besökt om jag hade bott närmare, låter inspirerande. Du kommer säkert att få en massa bra idéer när du åker dit.
Bara en massa svart i sig blir väl inte så spännande, men jag kan tänka mig att det blir en häftig effekt att mixa om det görs på rätt sätt.

#3 - - [ p e r l a n ]:

Mja, gillar inte heller svarta blommor.. känns så konstgjort då..
Men den mässan hade man ju gärna knatat omkring på!

Ha en riktigt skön helg!
Fredagskram!!

#4 - - Kristina - Kix Inredningskoll:

Wow så många rosor. Rosor är väl allt annat än trist och tråkigt och har en underbar doft! Hoppas du får en bra helg! Kram.

#5 - - Randi:

Vilken maffig rosen-exponering. Den skulle jag ha velat se!!!
Tack söta rara, för din kommentar hos mig betr. tapetval. Tyvärr - jag har ju ingen bild och kan ju inte ta någon heller, eftersom det fortfarande bara är ett stort svart hål i två våningar.
Önskar dig en riktigt mysig helg!
Kram Randi

#6 - - Fredrik:

synd att man missade den! =(

#7 - - Lisen:

Åh, jag önskar så att jag haft tid att gå, men ibland går det bara inte. Har haft sena jobbkvällar på sistone och då finns inte energin till sånt här. Jag hade väldigt gärna sett Moderådets idéträdgård. och shoppat lite trädgårdsrelaterat :-) Kram!

#8 - - Sandra:

Det såg ut som en härlig mässa! Kram Sandra

#9 - - Antonastri:

Really great site man!!

Till top