Franska antikviteter

Formex / Permalink / 7

Jag har en gång haft den stora turen att få möjlighet att på en pressvisning besöka Peter Odergaards fanatstiska vindsvåning på Söder. Nu på Formex så hade Peter fått i uppdrag att i en utställning visa bland annat Matteus och Ceannis produkter vilket han gjorde med bravur.

Till den här utställningen hade han lånat möbler, lådor och annat från danska butiken Fil de fer som importerar och säljer franska antikviteter i Köpenhamn (nätbutik finns!). Fantastiska stora svarta skåp bland annat...

Jag gillar Peters sätt att visa upp det nya i det gamla så att man nästan tror att man är förflyttad till en annan svunnen tid.  Själv har jag länge suktat efter att åka till Provance och Franska Rivieran men det har ännu inte blivit av. På Fi de fers hemsida finns som det inte vore nog också ett helt fantastiskt hus att hyra. 

Kanske är det en hint om att nu är det dags att göra slag i saken?

Bild: Egen

Oss kvinnor emellan...

Formex / Permalink / 1
På mässan stannade jag och pratade med Lisa Bengtsson som jag är helst säker på kommer att vara en grafisk designer som vi ser fortsatt mycket av framöver.

Till mässan hade Lisa med sig en ny provkollektion av så kallade "samlartallrikar" som hon valt att kalla "Oss kvinnor emellan".

Lisa berättade för mig hon tänkt i samma banor som när hon tog fram tapetmönstren till "Familjen" och "Svärmor". Det skulla vara något som berättade om relationerna och människorna i familjen och denna gång föll lotten på kvinnorna. Till exempel representerar zebran svärmor med fyra par skor....

I alla familjer och släkter finns det såklart en mängd olika slags kvinnor och Lisa har i sin berättelse beskrivit 12 stycken olika personligheter. Jag vill verkligen ha varenda en av dem! Skitbra gjort helt enkelt! Heja Lisa!

Bild: Lisa Bengtsson

Formex

Formex / Permalink / 6
I går startade Formexmässan i Älvsjö och jag var såklart där. I år hade jag möjlighet att gå som "press" eftersom det har blivit en del artiklar på sistone. Kanske behöver jag inte säga att jag var heeeelt slut i går när jag kom hem och huvudet är proppfullt med intryck.

Jag kommer inte att göra en full rapport från mässan i år utan i stället succesivt pytsa ut lite då och då här på bloggen. Till att börja med så tycker jag att mässan i år var bättre än på länge. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var men jag tycker att montrarna överlag var snyggare, produktutbudet bredare och utställningarna fräckare.

Särskilt gillade jag Jan Rundgrens utställning i entréhallen som liknade en modern lada (Svart utanpå, vit inuti och med knallgula dörrar) .

Utan någon vidare kommentar så lägger jag ut mina egna "fulbilder" från den här så länge.  Kort sammanfattat så kan man säga att trenden är att "slit och släng" produkter och billiga kopior göre sig icke besvär. Nu är det sådant som håller en livstid som vi skall öppna plånboken för.

Får börja med att be om ursäkt för kvalitén och samtidigt önska er en TREVLIG HELG!

Bilder Egna
Till top