Franska antikviteter

Jag har en gång haft den stora turen att få möjlighet att på en pressvisning besöka Peter Odergaards fanatstiska vindsvåning på Söder. Nu på Formex så hade Peter fått i uppdrag att i en utställning visa bland annat Matteus och Ceannis produkter vilket han gjorde med bravur.

Till den här utställningen hade han lånat möbler, lådor och annat från danska butiken Fil de fer som importerar och säljer franska antikviteter i Köpenhamn (nätbutik finns!). Fantastiska stora svarta skåp bland annat...

Jag gillar Peters sätt att visa upp det nya i det gamla så att man nästan tror att man är förflyttad till en annan svunnen tid.  Själv har jag länge suktat efter att åka till Provance och Franska Rivieran men det har ännu inte blivit av. På Fi de fers hemsida finns som det inte vore nog också ett helt fantastiskt hus att hyra. 

Kanske är det en hint om att nu är det dags att göra slag i saken?

Bild: Egen

#1 - - Camilla S:

åååå. . . jag vill ha en lägenhet i Frankrike . . .

Tack för tipset!

#2 - - Anonym:

Verkligen mysigt :)

#3 - - lis:

hej! vilken härlig blogg du har, jag har inte kommenterat innan, men har läst länge :)

har en fråga till dig som du kanske kan veta svaret på.. :) jag säker ett tidningsställ i akrylplast som jag sett någonstans men kan abslut inte hitta det nu. det ser i profil ut som ett W, och är alltså i klar akryl/plexi e.d. i själva dubbel-V ets vinklar ställer man tidningarna, så det blir två ställen för dem... usch krångligt att förklara... men vet du möjligen vilket jag menar? och vart jag kan hitta det? tacksam för svar :) mvh lis

#4 - - Ulla-Britt:

Hej!

Fildefer är en favoritbutik i Cph.Du blir alltid så trevligt bemött där.Det var därifrån jag köpte mitt arkivskåp,som jag skrev om i en annan kommentar.Tyvärr kunde jag ej gå på mässan, då jag var sjuk.

Tack för en trevlig blogg.

www.swedishart.se/ulla-britt.hede

#5 - - Hemmarikets Charlotte:

Lis: Kan det vara det här tro? http://www.frapp.se/default.aspx

Ulla-Britt: roligt att du hittat hit! Jag skall passa på att besöka butiken nästa gång jag är i Köpenhamn.

#6 - - Annika:

Åh, den utställningen hade jag velat se! Jag som trodde att jag inte skulle sakna att gå på Formex! ;) Jättefin bild!

#7 - - Fredrik W:

Håller med Lis. Väldigt trevlig blogg!