Gott Nytt År!

Det dukade bordet / Permalink / 11
Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla!

Snart fyller Hemmariket två år och det har varit en fantastisk resa så långt! Förutom att jag har lärt känna en massa nya härliga människor så har bloggen också genererat en massa roliga uppdrag. Visst har inspirationen "trytit" i bland men  är det ju så i livet i övrigt också.

Jag känner på mig att 2009 bjuder på nya härliga erfarenheter och utmaningar och jag hoppas att ni alla hänger med på nya turer. För resan är inte slut!

I kväll firar jag in det nya året genom att efter en lugn kväll hemma titta på  ett stort fyrverkeri avfyrat från Skeppsholmen. Det är Skansens traditionella fyrverkeri som ersätts med ett stort fyrverkeri på Skeppsholmen. Stockholms stad har helt enkelt tröttnat på det vilda skjutandet vid slussen och anordnar en fyrverkerifri zon där folk kan samlas och se ett riktigt fyrverkeri. Det skall bli en upplevelse!

Tips; Hämta inspiration till nyårsdukningen från NobelfestenRikke Jakobsen

Nästan allt / Permalink / 7
Rikke Jakobsen heter en dansk keramiker som designar och producerar fantastiska alster i benporslin. Linjerna är moderna och Rikke lanserar i vår nya skålar med guld- och silverdekorationer samt en skål med inbyggd blomhållare.

Den danska inredningsmässan Formland kommer i år att ha särskilt fokus på innovativa designers och Rikke är en av de utvalda. Tänk er en nyårsdukning med de här skålarna?

Bilder. Pressbilder med tillstånd från Rikke Jakobsen

Kontorsstolar i hög klass

Visual Merchandising / Permalink / 6

Som många av er vet så jobbar jag i huvudsak som IT-projektledare men frilansar också som stylist/skribent på deltid. Jag har också som det så fint  heter "dubbla examina" och är alltså dubbelt utbildad.  Läs mer här om vad jag och fotograf Anna hade för trevligt uppdrag för oss häromdagen

Att jobba med färg och form är min stora hobby och passion och vem vet kanske någon gång att situationen blir den omvända. Just nu trivs jag jättebra med båda mina jobb, även om det innebär att tiden inte räcker till allt man vill göra!

Jag tycker att det är superviktigt att ens arbetsplats är snygg och att man blir inspirerad av att vara där. De här konferensstolarna från Fritz Hansen designade av japanen Hiromichi Konno, i 2009 års RIN collection, skulle jag inte ha något emot att se dagligen.

Bild: Press fr Fritz Hansen

Till top