Att låta sovrummet vara sovrum...

Inredningstips / Permalink / 6
Att låta sovrum vara sovrum kan i bland vara svårt  eftersom man till exempel gärna vill göra plats för ett arbetsbord, klädförvaring och kanske till och med alla sina böcker. Jag tycker att man skall försöka undvika det så långt det bara är möjligt och att låta sovrummet vara en plats att vila på.

Multifunktionalitet i all ära men visst är det bra häftigt med sovrum där man tagit till ordentligt med himmelssäng, dyra sängkläder och där sovrummet är just bara sovrum.

Bilden nedan visar en säng med sängstolpar men utan draperier och det tycker jag är nästan snyggare än med. Såklart kräver detta sitt rum så det blir som vanligt att fortsätta drömma. För dig med ett större sovrum så har sedan en tid tillbaka även IKEA en prisvärd sängstomme "Hemnes" med stolpar som du ser på bilden nedan. Den är dessutom i vårens hetaste färg solgul!

Bild: Homes and Gardens

image758

image759

Härlig lyxig matta

Shopping / Permalink / 2
Till våren brukar det kännas fräscht att baxa ut tjocka mörka mattor och ersätta dem med tunna bomullsmattor eller helt enkelt låta golvet komma fram.

Jag hittade ändå denna jättetjusiga matta hos Ilva. Jag gillar särskilt att medaljongstrukturen syns utan att vara för dominerande.

image757

Gör dem själv!

Smart storage / Permalink / 4
De här superfiffiga fodralen hittade jag hos hela USAs Martha Stewart. Pyssel är inte riktigt mitt stora gintresse men dessa skulle till och med jag kunna ge mig på.  Kanske skulle jag till ock med sy på en pärla eller två!

Fodralen är gjorda i filt (kräver ingen fåll) och kanten är klippt med en sådan där "pysselsax" som genast ger fin form. Sedan är de hopsydda med enkelsöm!

Hålet på fodralet  till Ipoden gissar jag är utskuret med en skalpell.

Bild Martha Stewart

image756
Till top