Att låta sovrummet vara sovrum...

Att låta sovrum vara sovrum kan i bland vara svårt  eftersom man till exempel gärna vill göra plats för ett arbetsbord, klädförvaring och kanske till och med alla sina böcker. Jag tycker att man skall försöka undvika det så långt det bara är möjligt och att låta sovrummet vara en plats att vila på.

Multifunktionalitet i all ära men visst är det bra häftigt med sovrum där man tagit till ordentligt med himmelssäng, dyra sängkläder och där sovrummet är just bara sovrum.

Bilden nedan visar en säng med sängstolpar men utan draperier och det tycker jag är nästan snyggare än med. Såklart kräver detta sitt rum så det blir som vanligt att fortsätta drömma. För dig med ett större sovrum så har sedan en tid tillbaka även IKEA en prisvärd sängstomme "Hemnes" med stolpar som du ser på bilden nedan. Den är dessutom i vårens hetaste färg solgul!

Bild: Homes and Gardens

image758

image759
#1 - - Purple:

Åh, den gillar jag jättemycket. Men som du säger, den kräver sin plats.

#2 - - Designtjejen:

Jag håller helt med dig... det är så lätt att det blir så mycket annat!

#3 - - Fia:

Håller med dig till 110% om att sovrum ska vara sovrum å inte annat - önskar att det fungerade i verkligheten bara... Nu har vi i å för sig walk in closet i sovrummet - räknas det ? :D

älskar verkligen sängen - ååå hade jag inte haft snetak så hade det funkat..

ha en bra dag
Fia

#4 - - Evasleva:

Vilket underbart sovrum!
Vi har säng och garderober. Inget mer. Garderoberna har vi ju dessutom tapetserat så de känns mer som en fondvägg än just tråkgarderober. Några böcker på sängbordet och en herrbetjänt med lite kläder på men that´s it! Jätteskönt!

#5 - - Nilla:

Håller med dig om att sovrum ska få vara sov-rum. Jag vill inte ha dator eller tv där. Klädförvaring måste jag, men vill ha något som går att dölja. Skjutdörrar på garderoberna blir det nog hoppas jag.
Jag har tänkt på sänghimmel ibland men nej. Finns många fina. Men jag vill nog inte ha det i alla fall. Inte gult heller...
Ha det bra.

#6 - - Annika:

Så sant! Dator och TV hör inte hemma i ett sovrum, tycker jag. Och inte en massa böcker heller! Ibland har man förstås inget annat val, men det går att dölja mycket i fina skåp! Trevlig helg!