Våren är i antågande

Gröna fingrar / Permalink / 11
I dag har faktiskt solen tittat fram och det ganska ordentligt. Nu är det ju samtidigt varning för snökaos och storm till helgen men jag tycker ändå att det börjar kännas som att det finns hopp om en antågande vår. I år tänker jag för första gången ge mig på att dra upp lite sticklingar själv.

Jag brukar vara lite för lat för det men sommarblommorna har blivit så dyra på sistone. Jag kan däremot behöva en uppsjö med tips! Var köper du dina fröer och lökar. Är det något som är enkalre än annat och vad får man inte missa?

Jag är jättetacksam för alla tips jag kan få....Please :-D!

Hittade den här bilden (kan dessvärre inte komma i håg var) men visst är det en supersmart ide med sticklingar invirade i tidningspapper i stället för små pappkartonger. Har sett någon som använder äggkartonger också men jag tyckte det här var snyggt dessutom.

image715

Karkluden

/ Permalink / 8
Det tog ett tag innan jag faktiskt förstod vad den här nya produkten från Eva Solo är för någonting. 

Den är en av ett antal utvalda produkter som har chansen att få pris i danska "Formland Design Award". Formland är för er som inte vet den danska motsvarigheten till svenska Formex och den öppnar i morgon fredag (1-4 februari). En mycket större mässa än vår svenska och i mitt tycke med bättre utbud.

Kan du lista ut vad det är för produkt? Flipp eller Flopp?

"
Karkluden har længe været en overset dagligdagsting i køkkenet. Sådan behøver det ikke være fremover. Eva Solo har genskabt den traditionelle karklud som et tjekket designobjekt med ny og forbedret funktionalitet. Karkluden kan stå af sig selv, udstråler elegance i køkkenet og tørrer hurtigt. Eva Solo Karklud er skabt af det prisbelønnede Tools Design med designerne Claus Jensen og Henrik Holbæk."

Bild: Eva Solo

image714

Garderobsrensning

/ Permalink / 9
Såhär års tycker jag aldrig att jag har någonting i garderoben fastän den nästan svämmar över.

Jag sliter ut och kastar tillbaka in och hela garderoben liknar mer ett ormbo av sunkiga t-shirts och urtvättade strumpbyxor än en förvaringsplats. Nu är det avslöjat att jag är alltså inte den där typen som har allt oklanderligt organiserat. Däremot är jag bra på att tala om hur det skall se ut hos andra. Hrm, hur lät det?

Jag brukar skylla på att det är för att jag är så kreativ i övrigt så jag inte behöver ha en stylad garderob. I allafall är det en väldigt enkel ursäkt!

Nu är det ju ändå så att om jag kunde ändra på något hos mig själv så skulle det nog vara just detta. Lite mer ordning och reda tack! Jag tror ärligt talat själv att det vore en befrielse att ha en garderob som på bilden nedan fren Tine K Home.

image713
Till top