Snyggt eller fult?

Nästan allt / Permalink / 9

Lite av ett semesteruppehåll har det varit och är det här på bloggen, men jag kan bara inte låta bli att lägga in en bild på det här kitschiga koppar badkaret som jag sprang in i på varuhusens varuhus Harrods i London i förra veckan.

Flådigt minst sagt att döma av priset (11  000 Pund) men snyggt? Döm själv :-)!
 
Tillägg: Kolla också in detta inlägg hos Proforma om ett hotell fullt av liknande inspiration.

Bilder EgnaFiffig sänglösning

Inredningstips / Permalink / 14

Att förvara och dessutom att göra det snyggt, praktiskt och enkelt är inte lätt. Därför blir jag alltid lika glad när jag hittar exempel på extra fiffiga lösningar.

I det här hemmet har man på ett flexibelt och snyggt sätt satt stora gummihjul på sängen, använt en bokhylla som sänggavel och försett hyllan med förvaringsboxar för saker som inte är så snygga/passar sig att ha framme. 

Enkelt, snyggt, praktiskt och jag gissar att det inte blev särskilt dyrt heller!

Bilder: Marie Claire Manson

Saltad offert

Nästan allt / Permalink / 11

Saltade notor har man ju hört talas om men jag tror nog nästan bara att det är byggare och andra hantverkare som numera saltar även offerter. Efter en desperat jakt på anläggningsarbetare som skulle vilja hjälpa oss med vår uppfart så trodde jag i min enfald att vi äntligen lyckats hitta en vettig firma. Eller nåja, en firma som i vilket fall tog sig tid att skriva en offert och lovade att kanske komma till hösten.

Nu skall ni veta att vår uppfart liknar inte Himalaya eller nåt sådant  utan en helt vanlig Svensson uppfart.

Visst är det ett suteränghus och viss behöver vi en mur, en trappa och en stenlagd gång MEN HURREGUD 120 000 kronor (ETTHUNDRATJUGOTUSEN KRONOR) för jobbet EXKLUSIVE material för max en veckas jobb max två personer. Lite som på bilden Thohalia visade i dag hade jag tänkt mig. Jag trodde att jag skulle dåna som den äldre generationen skulle ha sagt eller det är ju f-n i mig oförskämt. Snälla säg att det inte är jag som är snål :-)

Nu vet jag inte om jag skall skratta eller gråta och tips på vettiga anläggningsfirmor mottages mer än tacksamt! Jag lovar till och med hittelön till den som ger mig ett bra tips som leder någonvart!Till top