Saltad offert

Nästan allt / Permalink / 11

Saltade notor har man ju hört talas om men jag tror nog nästan bara att det är byggare och andra hantverkare som numera saltar även offerter. Efter en desperat jakt på anläggningsarbetare som skulle vilja hjälpa oss med vår uppfart så trodde jag i min enfald att vi äntligen lyckats hitta en vettig firma. Eller nåja, en firma som i vilket fall tog sig tid att skriva en offert och lovade att kanske komma till hösten.

Nu skall ni veta att vår uppfart liknar inte Himalaya eller nåt sådant  utan en helt vanlig Svensson uppfart.

Visst är det ett suteränghus och viss behöver vi en mur, en trappa och en stenlagd gång MEN HURREGUD 120 000 kronor (ETTHUNDRATJUGOTUSEN KRONOR) för jobbet EXKLUSIVE material för max en veckas jobb max två personer. Lite som på bilden Thohalia visade i dag hade jag tänkt mig. Jag trodde att jag skulle dåna som den äldre generationen skulle ha sagt eller det är ju f-n i mig oförskämt. Snälla säg att det inte är jag som är snål :-)

Nu vet jag inte om jag skall skratta eller gråta och tips på vettiga anläggningsfirmor mottages mer än tacksamt! Jag lovar till och med hittelön till den som ger mig ett bra tips som leder någonvart!#1 - - puppan:

Men det är 200 kr + moms per person och timme ... i värsta fall 250 plus moms per person och timme. Jag tycker inte det låter så jättedyrt ..... Men 80 timar på det jobbet kanske är mycket????Här nere i Skåne tar anläggare MINST 300 + moms i timmen.

#2 - - Hemmarikets Charlotte:

Puppan: Inte 20 000 kronor utan 120 000 hutlösa ;-) kronor.

#3 - - puppan:

SHIT :-0 .Oj..jag måste ha läst megafel ... ja då förstår jag verkligen!! Det är så jäkla trist när marknaden är överhettad :(. Jag har en bra anläggare här nere i Skåne .. men det lär knappast hjälpa dig däruppe ...Hoppas du hittar någon!!!

#4 - - Sandra:

Oj det var inte billigt! Hur tusan kan det bli så dyrt?

#5 - - Hemmarikets Charlotte:

Puppan: Jag tror när jag tänker vidare på det att de inte ville ha jobbet men inte heller ville säga det. Kanske var jag lite jobbig för jag frågade när de kunde börja och när de trodde att de var klara. Ssssss.....

Sandra: Ja, hur tusan kunde det bli så dyrt det undrar jag med.

#6 - - Linda P:

Mmm, ja billigt är det ju inte... Men mitt bästa råd är ändå att se till att få någon med goda meriter. Annars kan det sluta lite hur som helst... Var också noga med att avtala ett slutdatum!

#7 - - || p e r l a n:

Usch, det lät verkligen inte billigt!!

Nej du är inte snål, det lät som den var lätt saltad den notan!#8 - - Anneli:

För att lägga "vanlig" betongsten låter det onekligen rätt saftigt. Vi betalade 85 000 för vår mur, men den är ju i natursten och är över två meter hög och 25 meter lång och det tog nästan en månad för två pers.

Så det finns nog andra firmor som du kan få bättre pris av. Du kan få numret till vår firma om du vill (fast de är rätt uppbokade, vi står i kö...)

#9 - - Pethra på Inredningsbloggen:

Det låter svindyrt i mina öron! Måste gå att hitta något betydligt billigare!!!

#10 - - ann:

En stensättare tar lite mer i timmen än andra hantverkare t ex snickare, av två anledningar - att lägga sten sliter oerhört på kroppen och "vår" stensättare, behöver helt enkelt ha en viloperiod ett par månader på vintern, då han mest ägnar sig åt träning (alltså nån typ av rehab-motion) och vila. Det brukar turligt nog infalla med en kall-period (snö och tjäle) då man inte kan hålla göra den typen av markarbete.

Detta ursäktar dock inte en timpenning över typ 400kr + moms / timme. Sedan kan det förstås tillkomma ev maskinhyra och liknande. Normalt får man alltdi ett ganska högt pris om man ber om offert, eftersom hantverkaren vill vara säker på att de inte lovat bort sig för billigt och får "jobba gratis" - men av vår stensättare har jag förstått att det inte gäller riktigt samma sak för den typen av arbete. Han arbetar t.o.m. med fast pris per lagd kvadratmeter. När vi fick vår sten lagd för... ca 6-7 år sedan betalade vi 300 kr + moms per kvm INKLUSIVE sten (vanlig ljusgrå tumlad betongsten)Du behöver nog tyvärr leta lite till efter en mer seriös stensnubbe....

mvh anna

#11 - - Purple Area:

Min erfarenhet är att de flesta hantverkare antingen inte kan, orkar eller har tid att räkna på jobben. De slänger bara ut något pris i luften och hoppas på det bästa.

Till top