Smalt vardagsrum

Nästan allt / Permalink / 8
Jag gillar när jag hittar reportage där jag känner att det finns en möjlighet att förverkliga ideerna hemma.

Såklart är det också roligt att läsa inredningsreportage från otoliga villor i fantastiska miljöer men samtidigt så känns inredningen ganska så ouppnåelig. Jag tror att många av tidningarna skulle vinna på att köpa in fler reportage som visar vanliga hem.

Själv bor jag precis som de allra flesta andra i ett alldeles vanligt hus i ett alldeles vanligt bostadsområde utan sjöutsikt :-).

Jag har precis som på bilden nedan ett alldeles hopplöst smalt vardagsrum. Jag har tidigare bloggat om Karmameju's fantastiskt fina stoppade kuddar/möbler. Soffan nedan var helt i min smak och står numera på önskelistan. Soffan heter Co-Corner och kan köpas som bara golvkuddar eller med som här med ryggstöd.

Lägg märke till att de inte ens har en platttv :-) Jag skulle inte ha valt samma typ av belysning och hade nog satt upp en stor färgglad tavla ovanför soffan för att få in lite färg.

Bild: Bo bedre

image785

Lilla Åland

Nästan allt / Permalink / 9

Lilla Åland är en helt enkel och högkvalitativ pinnstol som jag  håller som en standardfavorit. För att den är så enkel och för att den är typiskt en sådan möbel som inte blir omodern, någonsin.

Stolen som är ritad av  Carl Malmsten som i sin tur inspirerades vid ett besök i Finströms kyrka på Åland, där några olika pinnstolar stod uppradade. Han ritade helt enkelt av stolarna med vissa justeringar och de tillverkas än i dag i serie av företaget Stolab. 

De finns numera i massor av färger men jag skulle satsa på en svart eller vitlackerad stol.

Bilder: Stolab

image783

image784

Shoppingtips på SvD Bostad

Shopping / Permalink / 10

För några veckor sedan fick jag frågan om jag kunde ge fem shoppingtips till Svenska Dagbladets bostadssite. Såklart jag kunde!

Jag har försökt att hitta produkter som går att hitta i stort sett i hela landet, antingen hos de stora kedjorna eller på nätet. Anledningen är att jag vet hur det är att sitta och tråna efter något snyggt man sett i tidningen långt uppe i Norrland.

Jag har själv både träffat (på Formex) och mailat med Maria Liliegren som kan skicka sina fantastiska porslinskoppar och kannor på beställning eller tipsa om en återförsäljare nära dig.

Mina shoppingtips finns  nu att hitta publicerade på SvDs site närmare bestämt  här. Visst är det roligt! Tjohoo!


image782

Till top