Smalt vardagsrum

Nästan allt / Permalink / 8
Jag gillar när jag hittar reportage där jag känner att det finns en möjlighet att förverkliga ideerna hemma.

Såklart är det också roligt att läsa inredningsreportage från otoliga villor i fantastiska miljöer men samtidigt så känns inredningen ganska så ouppnåelig. Jag tror att många av tidningarna skulle vinna på att köpa in fler reportage som visar vanliga hem.

Själv bor jag precis som de allra flesta andra i ett alldeles vanligt hus i ett alldeles vanligt bostadsområde utan sjöutsikt :-).

Jag har precis som på bilden nedan ett alldeles hopplöst smalt vardagsrum. Jag har tidigare bloggat om Karmameju's fantastiskt fina stoppade kuddar/möbler. Soffan nedan var helt i min smak och står numera på önskelistan. Soffan heter Co-Corner och kan köpas som bara golvkuddar eller med som här med ryggstöd.

Lägg märke till att de inte ens har en platttv :-) Jag skulle inte ha valt samma typ av belysning och hade nog satt upp en stor färgglad tavla ovanför soffan för att få in lite färg.

Bild: Bo bedre

image785
#1 - - Pethra:

Jag håller med, jag tror också att inredningstidningarna skulle tjäna på att göra fler reportage hos "oss vanliga dödliga..." Jag dras till de tidningar jag själv kan relatera mest till, vad gäller mitt eget boende. Alltså har jag slutat prenumerera på Residence, till exempel. ;-)

Ang. Åland stolarna så har vi två vita i källaren. Och en Åland-soffa, antar jag att det är. Den matchar i alla fall stolarna. Fins Åland som soffa? Jag förslog till min sambo att vi kunde kapa benen på den och göra en hängsoffa och hänga i trädgården. Han tittade på mig som om jag var imbecill och meddelade att det inte var vilken skit som helst, som man sågar av benen på. Oops! Så, nu vill jag hitta ställen här hemma där Åland passar in. :-)

#2 - - Hemmarikets Charlotte:

Pethra: Jag läser inte heller Residence. Bara enstaka gånger när jag ser den tex hos frisören. Sedan hade ju Purple sitt hem där för ett tag sedan :-). Det numret har jag :-)
Lyckost som har Åland hemma! Jag tror minsann att det finns en soffa så jag förstår din sambos förskräckelse när du ville ta fram sågen.. De är inte gratis direkt. Håll hårt i dem och släpp dem inte ur sikte. Särskilt inte om de är gamla!

#3 - - Monkan:

Själv skulle jag vilja ha reportage som passar för oss som bor i en etta och har omöjlig planlösning ;-) (En "trappa" som stjäl golvyta, suck).

Men allvarligt talat, jag håller med! Och kan det vara så att Allt i Hemmet har läst våra tankar? Ett specialnummer med 25 hem som nog är ganska vanliga, till och med en etta hade de med :-)

#4 - - Emma ::emmas designblogg:::

Hej! Självklart får du ta bilden, men jag vet inte var den kommer ifrån. Skulle tippa på Elle Interiör, men jag är inte säker...

Angående "vanliga hem" så är jag inte helt hundra på vad du menar faktiskt. Man vill ju inte se hur det ser ut hemma hos Svenne Banan i en inredningstidning, då kan man ju lika gärna gå in till grannen och kika på deras fluffiga skinnsoffor och furumöbler. ;-)
Nä, jag har tidningarna som ren inspiration, och dregelobjekt, och är nöjd med deras utbud idag. Fast jag läser ju inte Residence, utan Elle Interiör, Sköna Hem, Boligmagasinet, Elle Decoration osv, och de visar oftast inte slott och herrgårdar, men däremot hem med cool arkitektur och en otroligt genomförd inredning.

#5 - - Sussi:

I verkligheten saknas det nästan alltid någon cm eller mer. I affärens stora rum platsar allt.

#6 - - Hemmarikets Charlotte:

Monkan: Jag tror också att många av tidningarna har omvärderat efterfrågan. Man ser det framförallt på insändarna till tidningarna som ofta framför samma sak. Köpte ALLT I HEMMET special i dag och den var lovande :-)
Emma: Tack för det :-) Bara för att förtydliga mig lite så menar jag inte Svenne Banans skinnsoffor utan hem med fiffiga och personliga snygga lösningar på taskiga planlösningar mm. Hem utan sjöutsikt :-) och med synliga element och annat oestetiskt :-). Det är det som är det svåra med inredning enligt mig. Inte att möblera en topprenoverad sekelskiftesvilla med möbler och textilier från fina butiken.
Sussi: Exakt så är det!

#7 - - Emma ::emmas designblogg:::

Ja, det beror ju helt på vad man vill ha ut av sitt tidningsläsande antar jag. Själv är jag inte ett dugg intresserad av Allt i Hemmets reportage från Ikea-inredda radhus, jag vill ha yta, något att drömma mig bort till!

#8 - - Niklasmaria:

Very informative...God Bless

Till top