Skoförvaring

Smart storage / Permalink / 23
I bland så är jag helt säker på att skorna likt mördarsnigar befruktar sig själva. Ständigt så är hallen fullständigt invaderad av skor. Dessutom verkar "befruktningen" eskalera på sommaren. Kan ingen komma på den ultimata skoförvaringen? Den som är snygg, praktiskt och sväljer hjorder av skor?

Några försök hittade jag på webben. Vad sägs om den fiffiga trappan som visades i Living etc eller de genomskinliga boxarna till alla finskor?Pressvisning Gudrun Sjödén

/ Permalink / 10
Det vankades ekologisk lunchbuffé och härligt goda smoothies i Fjärilshuset häromdagen då Gudrun Sjödén visade upp höstens inredningstextilier och mode. Som vanligt så poängterar företaget att man värnar om miljön och att man sysslar med "hållbar design". Designen är mycket riktigt tidlös med klassiska linjer och mönster och med mustiga färger och färgställningar.

Just denna gång i en mix av  Guatemala, vintage och eko...

Med hjälp av omklädda möbler från Stadsmissionen och  loppisfynd  visades kollektionen på ett nytt sätt. Helt genialiskt och supersnyggt om du frågar mig. Bilderna nedan är mina egna och inte de bästa men ni ser säkert på ett ungefär. Lägg särskilt märke till mattorna. Tjocka, handvävda och i ull....

Bilder: Egna

En trädgårdsbibel för designälskare

Gröna fingrar / Permalink / 2
Sakta men säkert återvänder livsandarna efter en period av extremt mycket jobb.

Lusten att blogga förrsvann med en sådan fart att jag själv inte ens hann med att fundera på hur det gick till. Visst är det konstigt hur hjärnan reagerar när listan med att göra blir alldeles för lång och tiden helt enkelt inte räcker till? Min stänger helt enkelt av allt som inte måste göras och lusten till det roliga får stå på väntelista.

Nu verkar det ändå som att det är det "roligas" tur igen och om inte annat så kommer här ett litet köptips till dig som är intresserad av inredning och trädgård. Jag stod själv och höll krampaktigt i ett ex på Akademibokhandeln häromdagen till jag bestämde mig för att det får bli nätshopping på Bokus i stället då "bibeln" väger bly.

Vad är det då som orsakar sådant habegär?

Jo, allas vår trendguru Terence Conran har  har tillsammans med en av Englands mest kända trädgårdsarkitekter, Diarmuid Gavin, gett ut en stor trädgårdsdesignbok. Boken innehåller i stort sett alltifrån inspiration, på landet, i staden, umgås, naturligt, familjeliv, egen skörd, arbete/vila och praktiska tips. Det är också rikt  illustrerad med färgfotografier och planskisser.

Till top