Minns de som inte finns längre...

Nästan allt / Permalink / 11
Glöm nu inte bort att i helgen minnas de som inte finns bland oss längre! Alla helgona helgen får ju inte bli en ren party och spökhelg bara för att vi på senare år börjat importera pumpor och allsköns spökerier. En mix av allvar och glädje är kanske ändå det bästa.

Varför inte ta en sed som finns i tex Thailand där man gjort så i nästan tusen år. Kom Loy är ca en meter stora miljövänliga varmluftsballonger av rispapper med brännbar vaxbit i botten.  Ballongerna finna att köpa bland annat på "Cool Struff's" webbutik

Bilder: Cool Stuff
Räddningen är här!

Gröna fingrar / Permalink / 6
Är du trädgårdsentusiast utan gröna fingrar så är räddningen här!

Det finns nu en ny produkt som heter "Easy Bloom" på marknaden. Det är helt enkelt en sensor som du placerar ut på den plats där du vill ha en rabatt eller buske.

Sensorn känner av de aktuella förhållandena på platsen i 24 timmar. Därefter pluggar man in sensorn i sin dator via USB där analysen tas om hand och man får en rekommendation på växter som gillar dessa förhållanden.

Smart för att inte säga genialt!

Bild. Easy Bloom

Orange

Inredningstips / Permalink / 8
Orange är en av många hat-älskad färg. Det finns ju ingen annan färg som tar sådan  plats som just orange, ingen annan färg tillför heller en inredning värme. Många företagsloggor har just denna färg eftersom den syns samtidigt som den signalerar kraft och vitalitet.

I bilden nedan så har man plockat in en knallorange "Ghost Chair" i plexiglas från Kartell i en övrigt konservativt vit miljö. Visst blir det en häftig effekt?

Färgkombinationen/tricket är fritt att stjäla. Köp en liter knallorange blank snickerifärg och ge dig på en pinnstol. Ingen kan sedan komma oc tycka att du har en trist och opersonlig inredning :-)

Bild: Pressbild Graham Green

Till top