Bröllopspresent som heter duga

/ Permalink / 9

När vi gifte oss häromhelgen så fick vi en kandelaber som jag länge suktat efter av min familj.

Kandelabern är designad av Piet Hein och alldeles underbart fin till och med lite magisk . Nästan lika fint var löftet som min syster och hennes danske man; De skall inte köpa en äkta kandelaber utan varje gång de ser sin kopia i stället tänka på vår äkta vara.

Ingen är nöjdare än jag med denna överenskommelse eftersom vi med klippkort på IKEA och andra liknande inköpsällen, ständigt avundas deras hus proppat med danska designklassiker. Tack syster det värmer i hjärtat och jag skall tänka på löftet varje gång jag tänder min äkta Piet :-) ...

Bilder: EgnaHärliga färg- och stilkombinationer

Nästan allt / Permalink / 6
En av bilderna (den översta) har jag visat tidigare men då visste jag inte var den kom i från. Nu vet jag det! Det är en bild från stylisten Claudia Bryants portfolio. Jag älskar den lite höstiga tegelröda färgen som går som en röd (!) tråd genom alla tre bilderna.

Fast nu är det ju inte höst utan vår även om många företag har höstpressvisningar redan om två veckor :-). Det är lätt till att man känner sig lite off season när man jobbar med höstreportage på våren och vice versa...

Bilder: Deco Ideas

En produkt i min smak

Nästan allt / Permalink / 2

Produkten på bilden föreställer "Magisso" som  är en disktrashållare med magnetfäste.

Enligt pressmeddelandet  kan produkten  beskrivas som "en arm på en hållare som fästs på insidan av diskhon med starka dubbla magneter (en på insidan och en på utsidan av hon). Disktrashållaren kan vikas åt sidan eller plockas bort. Den installeras på några sekunder utan åverkan på hon."


Magisso är utvecklad och formgiven i Finland. Produkten skapades av Miika Mansikkamaa, själv en heminredningsentusiast som avskydde det faktum att han använde sin designade vattenkran till disktrashängare. Dessutom var disktrasan alltid i vägen eller försvunnen när han skulle använda den. Idén med att använda två magneter dök upp när han utförde partytricket med att förflytta en tändsticksask på bordet utan att röra vid den. 

Smart eller hur? Visas just nu på Designpassion och bör finnas ute i butik till hösten.

Till top