Godbit

Formex / Permalink / 11

I den största av mässans hallar (A-hallen) hittar man i vanliga fall på Formex diplomatiskt sagt, inte mycket.

Det brukar mest vara en salig blandning av trädgårdstomtar och plastblommor men denna gång fick bli ett undantag. Jag hittade i Globen ABs monter en godbit, i form av lampan Alfons, som är gjord av lackade metallstänger och som finns i en massa färger alltifrån vitt till limegrönt. Alfons finns också i flera storlekar.

Patrick Hall som stolt visar lampan har också designat den för  familjeföretaget som ligger i Svenljunga strax utanför Borås. Jag gillar den 50 talsinspirerade formen och att den är flexibel i inredningssammanhang. Skulle kunna passa nästan var som helst enligt mig!

Bilder: EgnaSe på saker med andra ögon..

Formex / Permalink / 9
Lotta Ahlvar höll precis som alltid trendföreläsningar på höstens Formex. Föreläsningarna  är alltid välbesökta och håller väldigt hög kvalitet.

En sak som Lotta avslutade med var att uppmana besökarna att se på föremålen på mässan med andra ögon.
Saker är inte alltid vad man tycker att de är vid den första anblicken. Det som är fult kan likaväl senare visa sig vara vackert och vice versa etc.

Precis vid entreén i B hallen hade Stefan Nilsson i år fått i uppdrag att samla ett antal finska formgivare. I utställningen fanns mycket sevärt men den här knallröda stolen av Janne Suhonen  fångade mitt intresse. Klarröd men med färg som såg ut att ha runnit var det absolut något man kunde se på ett annat sätt. Det är faktiskt inte ens färg utan den gamla stolen är täckt med gummi. En lek med nya material! Snyggt eller fult?

Bilder: EgnaBilder från Formex del 1

Formex / Permalink / 6
I den stora hallen på Stockholmsmässan brukar man alltid hitta en stor trendutställning. I år tycker jag att den var ovanligt bra och representativ för mässans tema.

Ansvarig för utställningen var denna gång designern Paula Malm som visar en miljö som är en blandning av järnvägsstation och kontinentalt hotell med vänthall och spa. Mässan skriver i sitt pressmeddelande att fasaden är inspirerad av den europeiska korsvirkestraditionen. I bygganden går en tio meter lång korridor med flera små rum som mynnar ut i en vänthall. I slutet av korridoren finns finns en "hittegodsavdelning".

Paula Malm har verkligen lyckats att skapa känslan  av ett gammalt, patinerat hotell från en svunnen tid men med ett modernt uttryck. Jag brukar alltid försöka börja med den här utställningen som ger en bra hint om var godbitarna på mässan finns. Gissa om jag blev glad när insåg att denna mässa var helt i min smak. I gott sällskap av  Frida, Annika och Susann fotade jag allt jag orkade. Här kommer några bilder från utställningen.

Bilder: Egna
Till top