Se på saker med andra ögon..

Formex / Permalink / 9
Lotta Ahlvar höll precis som alltid trendföreläsningar på höstens Formex. Föreläsningarna  är alltid välbesökta och håller väldigt hög kvalitet.

En sak som Lotta avslutade med var att uppmana besökarna att se på föremålen på mässan med andra ögon.
Saker är inte alltid vad man tycker att de är vid den första anblicken. Det som är fult kan likaväl senare visa sig vara vackert och vice versa etc.

Precis vid entreén i B hallen hade Stefan Nilsson i år fått i uppdrag att samla ett antal finska formgivare. I utställningen fanns mycket sevärt men den här knallröda stolen av Janne Suhonen  fångade mitt intresse. Klarröd men med färg som såg ut att ha runnit var det absolut något man kunde se på ett annat sätt. Det är faktiskt inte ens färg utan den gamla stolen är täckt med gummi. En lek med nya material! Snyggt eller fult?

Bilder: Egna#1 - - Stefan:

Well spotted!! Jag hävdar att den röda stolen är en av Finlands viktigaste moderna designikoner. Är det miljöförstöring vi ser? Uppdatering av kulturarv? Bra eller dåligt? Fult eller snyggt? Stolen är skitviktig.

#2 - - Marina:

JÄTTESNYGGT!!!

Jag har just ropat in två röda fåtöljer i gummimaterial på Lauritz!!!

#3 - - Marina:

JÄTTESNYGGT!!!

Jag har just ropat in två röda fåtöljer i gummimaterial på Lauritz!!!

#4 - - House of Jammi - blogg och webshop:

Snyggt eller fult? Coolt, annorlunda, kreativt!

#5 - - Flisan:

Snyggt - nej, jag har nog sett alldeles för många skräckisar för att uppskatta formen och den klumpande röda massan som brer ut sig.

Men stol i gumma skulle jag gärna ta emot i mitt hem, både praktiskt och snyggt.

#6 - - MARIE PÅ MINANA DESIGN - blogg och webshopp:

Det här med första anblicken är intressant !!!!

#7 - - InneoUte-Malin:

Ett konstverk - mer än en stol. Inget dåligt betyg. :-)

#8 - - Hemmarikets Charlotte:

Alla: Hur intressanta åsikter som helst! Kul!Jag är själv väldigt kluven men håller med InneUte Malin om att stolen är ett litet konstverk. Om det är snyggt eller inte är det nog upp till varje individ att bestämma sig för.

#9 - - pethra:

Jag tycker den är jättesnygg, men det ska bara vara en och den ska stå så att dess färg och form kommer fram, gärna mot en gråfläckig vägg och med spottad belysning, som ett funktionellt konstverk. Uppdatering av kulturarv? Ja, kanske det!

Till top