Julklappar

/ Permalink / 5

I år har julklappsinköpen gått i nyttospåret. Jag har lyckats att uppfylla mitt eget löfte att inte ge bort några onödiga saker. Till viss del återspeglades det i mina egna paket men inte alla som bla  innehöll följande;

Salt- och pepparkvarn från Weber, den hett efterlängtade Eva Solo skålen "Smiley", en bra deckare "Matthandlare Olssons död" och konsertbiljetter till Lisa Nilssons jubileumskonsert i vår.

Et tillskott i familjen blev det också, i form av den sibiriska dvärghamstern "Nisse" (döpt efter Tomtenisse). Nisse har redan efter en vecka stulit mitt hjärta. Sötare dvärghamster finns minsann inte. Just den här hamstern är faktiskt inte Nisse men skulle kunna vara en beige look alike.

Bilder: Enligt länkar i eget kollage

Nyårsdukning

Det dukade bordet / Permalink / 6
Är det någon gång som man kan dra på rejält och duka snyggt så är det på nyår. Själv har jag aldrig gått på tjusig nyårsbal eller heller haft stor nyårsfest hemma.

Precis som alla andra år så blir det firande i mindre sällskap, men med grym meny och god champagne. Och snygg dukning inte att förglömma. I år blir det en favorit i repris som får agera dukningsinspiration. Hittade de här bilderna för ett par år sedan men kommer tyvärr inte i håg var.

Lägg märke till att man dukat med vintageporslin, Matterus porslin och udda äldre glas och porslinsfigurer (!). Ett björkris med prismor, mandelformar med mossa och en ishink av en gammal järnkruka (?).

Just de här bilderna är ljusa men tänk er den i kvällstid med blockljusen i fönstret tända och kylskåpskall champagne och trevligt sällskap.


Godmorgon. En ny dag.

Inredningstips / Permalink / 6

Så känns det på ett ungefär efter att ha slöat i flera dagar med godisskålen i knäet. Sakta men säkert vaknar jag till liv även om det skall villigt erkännas att jag har njutit av att göra absolut ingenting.

Lite trögstartat var det med inspirationen men när jag surfade runt så hamnade jag på sydafrikanska Elle Decoration och då släppte det plötsligt. De  tipsar om en bok som heter "Hot Afro". Boken är en samling bilder skriven av Mandy Allan och fotad av Craig Fraser.

Jag tycker att inredningen i Sverige  ofta är likriktad och känner i bland att jag vill se något annat. Till exempel gillar jag den undre bilden med en tavelvägg med lite färg som omväxling och den stora strutsfjäderlampan och djurhuden i bilden överst.

PS: Jag vet inte om boken går att köpa här i Sverige ännu.

Bild: Eget kollage av print scrTill top