Härlig konst

/ Permalink / 3
Fd skådespelerskan Birgitte Söndergaard vars hem visades i Sköna hem i maj går sin egen väg. Efter att ha varit med i massor av filmer målar hon numera sedan ett par år på heltid. Jag gillar inte hennes intredningsstil som svulstigt italiensk men däremot gillar jag de grova målningarna och de stora formaten.

De flesta på hennes senaste utställning har ett ganska deppigt och mörkt perspektiv enligt mig men färgerna är intensiva och mustiga. Jag skulle inte vilja ha dem hemma men de inspirerar!

Bild: Anna Emilia Lundgren

Lantlig dukning

Det dukade bordet / Permalink / 6


Bild: Country Living

Inför ett par stylingjobb så surfar jag runt efter inspiration till dukningar utomhus. Oftast så gör naturen underverk men att "göra sig till lite extra" även utomhus är helt klart underskattat.

Jag gillar att man här har använt solrosor som verkligen lyser upp den i övrigt ganska sunkiga möblemanget. En filt på varje stol är också omtänksamt. De behöver inte alls vara lika utan det går bra som här med helt udda filtar också. Det är ju tanken som räknas.

Många använder också plasttallriker ute men jag tycker att skall man ha fest på riktigt så kan man kosta på sig lite disk. Så ofta är det ju inte och man kan använda billigare porslin tex från IKEA.

Måla Formissions relaxstol i fler färger

/ Permalink / 9


Bild: Drytrend

För ett par år sedan lanserade Ceannis produkter från ett nytt projekt "Formission" som syftade till att gynna lokalt hantverk i Vietnam. Läs mer om det här.

Jag skrev tidigare i dag att  Formissions storsäljare relaxstolen  fanns i fler härliga färger. Det visade sig vara fel men  ett tips att måla stolen i fler färger enligt Annika.

Hmmm, så går det när man läser för fort och drar sina egna slutsatser. Själv har jag dåliga erfarenheter av att måla just bambu, rutting och korg som är svårt att få jämnt och färgen lossar. Har du prövat?

Jag gillar nog nog trots allt fortfarande den vita även om den blå också är vacker. Blått som varit en i det närmaste bannlyst färg i inredningen en lång tid, kommer vi att få se väldigt mycket mer av i höst!
Till top