Bo på sjön

/ Permalink / 11
Numera finns det massor av alternativ om du vill bo sjönära men inte har råd att köpa en exklusiv sjötomt.
 
Bland annat så tillverkar ett svenskt företag "Modern Marin Homes" en flytande villa som inte gör avkall på bekvämligheterna. Inte direkt billig den heller men tänk vilket häftigt boende.

Se bara här!

Bilder MMHEn guide till Stockholm

/ Permalink / 3
Om du funderar på att åka till Stockholm i sommar så skall du inte missa Emmas välarbetade Stockholmguide på engelska. Här tipsar hon om aktiviteter och ställen som är både kända och okända och som passar oss som gillar inredning och design.

En annan sak som jag rekommenderar besökare i Stockholm att göra är att hyra sig en cykel eller varför inte boka in sig på en guidad cykeltur. Stockholm är fantastiskt och avstånden helt klart överkomliga med en cykel till hands.

Den tredje figuren på bilden i vitt och rött är faktiskt jag. Förevigad under en cykeltur runt Djurgården tidigt i maj. Rekommenderas som sagt!

Foto: Bikeguide

Att måla golv

Nästan allt / Permalink / 5

Har du funderingar på att måla golv så finns det nästan ingen bättre tid att göra det på än nu. Man kan ha fönster och dörrar på vid gavel och till och med ställa ut möblerna på altanen. Jag har själv länge funderat fram och tillbaka  om jag skall ge mig på mitt kök eller inte och nu är det ändå  nära trots allt.

Vi i villa har just nu en bra artikel som beskriver hur man gör. Precis som vid alla renoveringar så är det viktigt med underarbetet. Slarvar man med det så ångrar man sig garanterat efteråt.

Men en sak undrar jag. Måste man verkligen slipa med slipmaskin innan man målar? Räcker detinte med att rugga upp ytan lite med ett sandpapper? Är det någon som vet?

Till top