Att måla golv

Nästan allt / Permalink / 5

Har du funderingar på att måla golv så finns det nästan ingen bättre tid att göra det på än nu. Man kan ha fönster och dörrar på vid gavel och till och med ställa ut möblerna på altanen. Jag har själv länge funderat fram och tillbaka  om jag skall ge mig på mitt kök eller inte och nu är det ändå  nära trots allt.

Vi i villa har just nu en bra artikel som beskriver hur man gör. Precis som vid alla renoveringar så är det viktigt med underarbetet. Slarvar man med det så ångrar man sig garanterat efteråt.

Men en sak undrar jag. Måste man verkligen slipa med slipmaskin innan man målar? Räcker detinte med att rugga upp ytan lite med ett sandpapper? Är det någon som vet?

#1 - - Blogg by Maliin Stoor:

Jag har målat ett antal golv och de har ioch för sig varit obehandlade innan... då har jag målat rätt på trären yta, vet inte hur det funkar om det är lackat, känns som om man måste rugga upp ytan lite då..Må gottMaliin

ps kolla under ellebo så ser du våra golv här och var, i vårt gamla hus

#2 - - catta:

Som du själv sa, underarbete är A och O =P anledningen till att man ska slipa det ordentligt är väl just för att få en bra grund att lägga färgen på.. har du behandlade golv så kan det ju ske sig så olyckligt att färgen har lätt för att släppa.. det är iaf vad jag får för tanke när jag funderar på saken. lycka till! det kommer säkert att bli kanonfint=)

#3 - - karola:

-jag har hyrt golvslipmaskin till mina golv innan jag målat, betsat, såpat...linoljat....you name it, har testat lite olika metoder :) men som sagt jag har alltid slipat rent ordentligt, så jag vet inte hur det funkar utan att göra det.... lycka till med ditt projekt!

#4 - - Mrsnilsson:

Har målat 200kvm lackade grangolv utan att slipa blir fin fint. ruggade upp lite bara och tvättade med husrent så fett och annat blir borta först men använd riktig golvfärg feks Flügger.

#5 - - Peter:

Jag har hört talas om någon färg som skall heta något i stil med "greppa" som skall avra för att måla direkt på lackad yta. Är det någon som provat den?

Till top