Svärmor blir tyg

Shopping / Permalink / 4


Pressbild Mairo via Lisa Bengtsson

Precis som Lisa anser jag att "skor kan man aldrig få för mycket av" . I samarbete med Mairo lanserar nu Lisa sitt mönster "Svärmor" även som tyg.  Sedan tidigare finns mönstret även som hett efterfrågad tapet.

Jag skulle själv mer än gärna klä in sittbänken i hallen med Lisas härliga mönster. Sannerligen är inte tyget ett litet konstverk i sig själv :-) som fungerar som pricken över I:et i en annars ganska ordinär inredning.

Konsekventa färgval

Inredningstips / Permalink / 7

I den här lägenheten som endast är 60 m2stor har ägaren gjort konsekventa färgval med svart, vitt och enstaka basfärger. Det gör att den lilla lägenheten hänger i hop och känns större än vad den är.

Lägg för all del märke till den finurliga stylingen med små, små återkommande klickar av grönt (äpplen, kattskål och tvålpump) :-). Bilderna kommer från den danska tidningen Boligmagasinet.

Och du Pethra kanske skall vi ta och måla golvet svart först och sedan när vi tröttnat vitt? Vilken bra idé?

Svensk trädgårdsdesign i ropet

Gröna fingrar / Permalink / 5
Nyligen kammade Ulf Nordfjell, som är en av Sveriges främsta trädgårdsdesigners hem det finaste priset på Storbrittaniens största trädgårdsutställning "Chelsea 2009". När man surfar runt på nätet så verkar lovorden aldrig ta slut och visst är Ulf värd det.

I år gjorde han utställningen åt Daily Telegraph och vill du kan du se den i 3D-format här. För oss som är ganska vana vid rena linjer med ett lite japanskt uttryck så känns miljöerna igen men utomlands verkar det väcka enorm uppmärksamhet.

Jag tyckte nog till exempel att Plantagens trädgårdsutställning på den stora trädgårdsmässan hade vissa likheter. Såklart var miljöerna  långtifrån lika men svart trä, renalinjer och betong verkar vara ett vinnarkoncept i år. Läs mer om Plantagens monter i ett tidigare inlägg.

Tillägg: Tack Malin! Växthuset kommer mycket riktigt från Floreas

Bild: Daily Telegraph


Till top