Adventsjusstaken och Susanne i Amerika...

Nästan allt / Permalink / 6
Den amerikanska bloggen Splendid Willow har i dag lagt ut en supertrevlig intervju med Susann som driver bloggen Purple Area samt bloggar både för Sydsvenskan och Svenska Dagbladet.

Och gissa vems adventsljustake som fått följa med kors över Atlanten? Jajamensan! Min alldeles egenkomponerade från förra året, tillsammans med en massa andra supersnygga juldekorationer och andra inspirationsbilder som Susanne valt ut.

Tack Susann och tack Monika på Splendid Willow för den korta men intensiva känslan av "glory and fame".


Inspirerande juldukning

Helger / Permalink / 3
Som ni vet vid det här laget inspireras jag av enkla och sobra juldekorationer. I dag fick jag för mig att göra ett kollage med en enkel och vacker dukning som bas. Jag tycker att det enkla och naturliga jutesnöret verkligen sätter pricken över i:et i det har fallet. Snyggt!

Gör en liknande dukning med:

Vackra vinglas Chateau från Kosta Boda och fina bestick från Gense, snöre från Buxus , fyrkantiga tallrikar bland annat hos Höganäs eller IKEA . Man kan såklart gå ut i skogen och samla i hop lite kottar eller köpa fördiga dekorationskottar bland annat på välsorterade blomsteraffärer.

Bilder: Eget kollage av skärmdumpar


Och vinnaren är....

Nästan allt / Permalink / 4

...Johanna Glans! Jag valde just Johannas citat eftersom det förutom att det var både personligt och ovanligt också väldigt talade för hur jag själv tycker att livet är.

Såhär skriver Johanna om varför hon vill ha just det här väggordet:

" För det är så sant! En 6-årig elev sa det till mig för många år sedan då jag liknade henne vid Lotta på Bråkmakargatan. Du kan ju nästan allt, sa jag, precis som Lotta, hon kan både åka slalom och hugga gran. Flickan pratade utan R och sa dessa kloka ord till mig!"

"Livet är inte bara att åka slalom och hugga gran"

Kanske borde vi alla ändå emellan åt åka lite mer slalom och hugga lite mer gran i stället för att springa fort i ekorrhjulet. 

Tack alla som ville vara med jag hade ingen aning om att det skulle vara så svårt att vara enväldig domare. Det har kommit in så många fina och tankvärda väggordsförslag! Vill du fastän du inte vann ha ett alldeles eget väggordså surfa in på My first rooms sida och klicka hem ett.

Till top