En trend är född?

"För att en trend skall födas och leva vidare krävs en ikon"... Bland annat så sa Stefan Nilsson när jag lyssnade på hans trendföreläsning i helgen. Och visst är det så!

För ett par år sedan gjorde jag ett projekarbete om utställningsteknik och valde då att ta Marilyn Monroes kända röda skor från filmen "Some like it hot" som exempel. Skorna är designade av Salvatore Ferragamo som för övrigt gjorde många av hennes skor.

Döm av min förvåning när designade Avalon hotell hade Marilyn lite varstans på väggarna. Vidare så svämmar vykortsställen över av gamla filmsjärnor och sist men inte minst. Gissa vem ikonen Madonna ser ut som på sin senaste skiva? JUST DET...Marilyn!

Gillar du just nu gamla filmstjärnor? Om inte så kommer du kanske att ha ändrat dig om ett halvår. Jag är redan frälst men har ärligt talat alltid varit det.

Bilder: Egna samt från Marilyns officiella websida och Åhlens.I baren på hotelletThe godess herself...Madonnas senaste skiva

#1 - - InneoUte-Malin:

Få har samma ikon-status som Marilyn - och det är lätt att förstå varför.Jag har dock ingen särskilt faiblesse för gamla filmstjärnor. Jag tycker att känslan är dubbel. Visst är de vackra och glamourösa - men många av dem levde rätt eländiga liv - trots glamouren. Fast om ett halvår tycker jag kanske annorlunda - om man ska tro dig och Stefan. :-)Trevlig helg!

#2 - - FRÖKEN KUMLIN:

Jag känner mest för bilder på manliga filmstjärnor (av någon anledning) och kanske allra mest för musikartister av det rockigare slaget. Men som sagt jag tycker den här trenden har varit växande en tid och kanske kommer kulmen nästa år?

#3 - - Hemmarikets Charlotte:

Malin: Visst är det ofta tragiska liv. Är det inte det som gör det faschinerande. Jag vet inte om Stefan håller med mig på den här trenden. Han kanske tycker helt "annars"

Frk Kumlin: Vi får se om vi har rätt. Kanske vill alla se ut som Marilyn nästa vår?

#4 - - Åse:

Jag har fortfarande kvar gamla "filmisar" (kommer ni ihåg dem), jag tycker bilderna är så vackra. Jag skulle vilja göra något kul av dem, men vet inte riktigt vad.