ILVA ett danskt IKEA

Nästan allt / Permalink / 9
Många jämställer den danska möbelkedjan Ilva (som tyvärr inte finns i Stockholm) med IKEA.

Jag tycker väl att de till viss del har rätt men jag tycker nog att Ilva är lite exklusivare och lite modigare i sitt utbud. Färgstarkare! Numera kan man handla många av Ilvas produkter på nätet men fortfarande saknar jag möjligheten att ta del av utbudet IRL.

Jag roade mig lite med att leta lila produkter som jag vet många (alldeles särskilt Pethra och Susanne) gillar även om jag själv har lite svårt för färgen i inredning. Titta vad jag hittade; Lila pläd i velour, lila elsladd från NUD, lampskärm i svart med lila insida, stol i plexi, ljuskoppar, lila extravagant skinnsoffa, , lila (!) lammskinn.

PS: Läs också Saras inlägg om just lila..Lila är hett.Eller varför inte Pethras inlägg om gult från samma ställe.

Eget kollage av Ilvas bilder

#1 - - House of Jammi - blogg och webshop:

Skulle inte själv få för mig att likställa ILVA med IKEA - som du säger är de lite exklusivare och lite modigare. Mindre men mer fokuserat utbud, modernare och lite coolare. Här i Malmö blir det spännande på onsdag, då öppnar nya IKEA - och närmsta granne är ILVA.

#2 - - Helena ROOM AND SERVE:

Ja det vore kanonkul om ILVA kunde dyka upp på lite fler ställen!

#3 - - Sara:

Nämen, vad lustigt! Jag har precis skrivit ett inlägg om lila... jag måste ju länka hit! Ha-ha, fint kollage. Ha en fin vecka!

#4 - - Sara:

Jag måste säga att ILVA och IKEA är för mig två väldigt olika utbud (men jag är ju inte precis neutral i frågan). ILVA är svulstigare, lite mer kontinentalt och mer en möbelbutik som säljer andras produkter medans IKEA är nordiskt - skandinaviska färger och träslag och enbart inredning under eget namn. Jag tror inte att butikerna behöver konkurrera, nu när IKEA imorgon slår upp portarna bredvid ILVA, de kompletterar snarare varandra.

#5 - - Proforma - Irene:

Kul om Ilva kunde komma på fler ställen i Sverige... gärna Göteborg :) Vi köpte våra stolar till matbordet på Ilva men fick då åka till Danmark... det var som att komma in i en annan värld, inte alls som Ikea.

Lila är en läcker färg men jag har svårt för att ta till mig den!

#6 - - pethra:

jag gillar lila på textilier, men det får inte bli för mycket lila i inredningen. I min garderob är det någt helt annat! :)

#7 - - Sofia:

Jag önskar också att ILVA fanns här i närheten, typ i Stockholm eller något.. De har mycket fint!

#8 - - Designtjejen:

Vad fint!

#9 - - FASHIONPORN:

OMG. jag älskar, älskar, älskar soffan!

Till top