Nyanser av blått...

Nästan allt / Permalink / 4
Den fina inspirationsbilden med små blå tapetbitar i olika mönster och kulörer hittade jag när jag surfade efter färg och tapetinspiration.

Jag gillar blått väldigt mycket och både tror och hoppas att färgen snart är tillbaka. I våras när jag letade efter blå kuddfodral på IKEA gick jag bet, de fanns inte ens i sortimentet. I år hoppas jag på bättre tur! Se också  vad fint blått går i hop med den grå ryan!

Gillar du mina kollage? Håll i sådana fall ut för i morgon kommer med största sannolikhet ett blått!
Grå och vita favoriter just nu!

Nästan allt / Permalink / 9
Att jag är förtjust i vitt och för all del grått är ingen hemlighet :-).

I dag har jag samlat några av mina grå och vita favoriter i ett kollage! En del är riktiga långkörare som funnits på min önskelista länge,  medan andra som det smäckra vita brudskåpet och trasmattan i läder hamnat där alldeles nyligen.

Lampan Svarva från IKEA, Eames stol från Vitra, kandelaber  och den transparanta skålen "Smiley" från Eva Solo, trasmattan "Rough" i läder från Mio, tapeten Kyoto från Mimou och vitt brudskåp från Baazar.

Bild: Eget kollage


Mitt & Ditt

Nästan allt / Permalink / 5
På festerna är det alltid samma dilemma....Vilket glas var mitt egentligen?

Pethra har i dag en tävling där man kan vinna läckra markörer att fästa på glasen. Jag själv fastnade för en lyxigare variant på samma tema.

Erika Lagerbielkes serie Mitt & Ditt för Orrefors har i höst utökats med champagneglas (sedan tidigare finns snapsglas). Glasen är olika låga och höga dekorerade med platina eller guld eller kristallis.

Den fina produktbilden är tagen av fotograf Jonas Lindström.

Till top