Missa inte Pethras sommarblogg på tv4!

/ Permalink / 5
Min numera goda vän Pethra (som jag by the way träffat här i cyberspace) skriver i dag på Hemmakanalens "Sommarblogg". Och klokare inlägg var det länge sedan jag läste. Vad Pethra alltid glömmer att nämna (av någon konstig anledning) är att det är hon som har målat den fantastiska tavlan längst bak i stillebenet. Visst tycker ni som jag att hon borde ha en utställning snart?

Foto: Anna Evenius


Bättre upp HM!

Visual Merchandising / Permalink / 2
Här kommer ännu ett exempel på hur HM Home skulle kunna styla sina produktbilder för att skapa en större köplusta hos sina kunder (enligt min personliga åsikt).

Skulle jag ha fått möjlighet att styla produktbilderna så skulle jag ha hyrt in mig i ett av rummen på hotel Secret de Paris som jag bodde på senast när jag var i Paris. Hotellet som är ett så kallat "boutiqe" hotell har inrett sina rum med inspiration från Paris kända historiska miljöer. Rummen är små men naggande goda och badrummen är i vissa rum integrerade med sovrummet. Perfekta för denna typ av styling alltså.

Jag skulle i kampanjen sedan ha varvat denna typ av stylade bilder med äldre svartvita Parisbilder och också klämt in en modell (gärna lik vackra Nicole Kidman) varför inte iklädd HMs höstkollektion underkläder och lite flädrar. Och såklart ett stort fång rosor. Sådana som bara går att köpa i Paris...

Visst hade det varit läckert?

Bilder: Pressbilder i eget kollage enligt egna ideer :-)


HM Home 2010

Visual Merchandising / Permalink / 2
Inspirerad av Fridas kritiska inlägg rörande HM Homes senaste stylade miljö (håller för övrigt med F helt och fullt) tänkte jag haka på och försöka mig på att göra ett kollage som i mina ögon skulle göra HM Homes prisvärda produkter mer rättvisa. Nyss hemkommen från Paris och de fantastiska miljöerna tycker jag att man satsar helt rätt genom att ge kollektionen en touch av Paris 1920-tal.

Eftersom kedjan har både unga (i kropp och sinne) och exprimentella målgrupper så skulle jag köpa en rokokosoffa på Blocket och klä den i svart tyg och ställa den i ett helvitt rum (som på bilden nedan). I soffan skulle jag välja att visa ett urval kuddar och varför inte den roliga kaninen. Över pallen skulle jag nonchalant slänga en svart sammetspläd ur höstens sortiment. Tavlorna bakom skulle innehålla Parismotiv liknande affischen från Moulin Rouge och det hela skulle ackompanjeras av raspig Edith Piafmusik kanske från en gammal grammofon som den här.

Sedan skulle jag om jag jobbade på HM föreslå att man även blandade in valda delar av modekollektionen i Home skyltningarna. Lite mer "lifestyle" som ligger SÅ RÄTT i tiden.
Till top