Hem- och Villa 2010

Nästan allt / Permalink / 0
I dag öppnar den publika heminredningsmässan Hem- och Villa på Älvsjömässan. Eftersom sonen är dunderförkyld så stannar jag hemma och tar hand om honom. Förhoppningsvis hinns det med en sväng lite senare i veckan men det är mycket nu. Vi har en stor inlämningsuppgift på "Design Managmentkursen" samtidigt som det vankas bloggträff i helgen.

För att kunna vara supereffektiv på mässan ("utifallatt"), så förbereder jag mig lite på nätet. En utställare som jag inte tänker missa är Möbelriket AB som du hittar i monter A04:53 där de ställer ut tillsammans med Green Design. Anledningen till att jag skall kika lite extra på dem är bland annat att Martin Björnson är en av formgivarna som visar produkter. Läs mer om hur han tänkt när han tagit fram de här fyra.

Innovativt, roligt och snyggt om du frågar mig :-) men han skulle behöva lite hjälp med produktbilderna minsann:-).

PS . Mässan håller öppet till på söndag men försök att besöka den innan helgen om du kan, det brukar vara hur mycket folk som helst och trångt på lördag och söndag.


Pink Project utmaning för Rosa bandet 2010

Färger / Permalink / 19
Tillsammans med Pethra på Inredningsbloggen utmanar jag nu dig som bloggar att visa din personliga rosa (inrednings-) stil till förmån för Rosa Bandet 2010. Nu hoppas vi att fler bloggare hakar på och gör en personlig tolkning av rosa. Hur skulle rosa se ut om det kom in i Ditt hem? Lämna en kommentar med länk så vi hittar er!

Jag har till mitt personliga bidrag valt en fantastisk inspirationsbild från Living etc, en krokietsning från en okänd konstnär och Lise-Lotte Watkins rosa band (titta noga på bandet som visar små kvinnobröst)!  Hemma hos mig ser det inte alls ut såhär eftersom jag bor i ett 50-talshus men tänk om man någongång fick prova sina färgstarka inredarvingar :-). Vilken dröm!

När jag gick på universitetet brukade jag gå och måla kroki på kvällarna. Kroki betyder ungefär "Snabb skiss av levande modell" och är fantastiskt kul och helt prestigelöst. Dessutom en hyllning till kvinnokroppen som den ser ut i verkliga livet. Tror minsann att jag måste börja gå på kroki igen!I år väljer jag att lämna ett direkt bidrag till Cancerfonden men för dig som vill förena nytta med nöje så erbjuder årets  huvudsponsorer en uppsjö av rosa produkter att välja på. Poängen är att företagen skänker en del av sina intäkter från utvalda kampanjvaror till bröstcancerforskningen. För att sponsra det  borde alla göra,  forskningen kan rädda liv.

PS. Du har väl inte missat att duktiga Liselotte Watkins som designat årets vackra rosa band har en egen blogg.

TACK FÖR ALLA FINA KOLLAGE!  Minh, Lissen, Susanne, Jannice, Sara, Nilla, SofieSandsHenrick ... Forsätt bara så fyller jag på eftersom. Ni är fantastiska!

Skivsamlingen på tapeten

Inredningstips / Permalink / 1

När jag hjälper privatpersoner med inredning så kommer alltid frågan hur man gör sitt hem individuellt och personligt. Det där som man inte kan köpa i affären oavsett hur mycket pengar man än har. Svaret är att man måste veta vem man är och låta det synas.

Att "produktifiera personlighet" har på den senaste tiden blivit vanligare och här kommer ett pinfärskt exempel. Eco Wallpaper (kollektion Eco Studio) har i samarbete med ett antal okända designers tagit fram en ny tapetkollektion. Just den här varianten med en samling vinylplattor ger onekligen karaktär till ett rum. Fastän att vinylplattor knappt görs längre! Eller kanske just därför.

Bild: Eco Wallpaper


Till top