Fondvägg. I betonggrått.

/ Permalink / 7
Säga vad man vill men fortfarande är att måla en fondvägg ett enkelt sätt att markera rumslighet och att på ett enkelt sätt snabbt förändra upplevelsen av ett rum. Därför fick det bli så också hemma hos mig. Kulören heter "betong" och är från Alcros AD Gray.

Ett tips för att få en spikrak linje är att förutom att mäta med vattenpass också maskera ordentligt. Måla därefter ett tunt lager vit takfärg för att försegla skarven innan du går på med den tänkta kulören.

Bilder: EgnaFototapeter till budgetpris

Shopping / Permalink / 3
I ett tonårsrum kan det vara fint att ta ut svängarna lite och kanske ge sig på en fototapet. Många är ni nog som minns hur man tapetserade väggarna med alltifrån idolbilder till sammetsaffischer. Så visst borde dagens barn få göra nåt liknande.

Fototapeter kan vara precis hur dyra som helst och går att få specialanpassade och med egna motiv men i dag tipsar jag om Rustas budgetalternativ från 299 kronor.

Rentav ett kap om man misstänker att tapeten inte kommer att sitta uppe så värst länge.

Bilder: Rusta


DIY blomlåda

Gröna fingrar / Permalink / 0
Här kommer ytterligare ett DIY tips som jag spanade in på den senaste Formexmässan. Egensnickrade blomlådor i ohyvlat virke med hjul under. Såklart. Mer "Urban gardening" än så blir det knappast?

Definitivt något att odla sina morötter och nypotatisar i på balkongen till sommaren.

Bilder: Egna

Till top