Trender Formex hösten 2013

Nästan allt / Permalink / 0
I år hade jag inte möjligheten att delta i Formex pressfrukost utan valde i stället att besöka mässan
på fredagen. En sak som många pratade om var att det i år kändes som det var färre besökare än vanligt och att utbudet av produkter inte kändes särskilt nytt. Sannolikt beror det på att lågkonjunkturen har varit ovanligt långdragen och ännu inte släppt sitt grepp. Vi håller tummarna för bättre tider! Väldigt snart!
 
Fördelen med att besöka mässans andra dag är att tempot är lite lugnare och att det var gott om plats på Lotta Ahlvars (Svenska moderådets) inspirerande trendföreläsning. Jag tycker att mycket av behållningen av mässan är  att lyssna på hennes alltid lika proffsiga spaning på vad folk vill ha just nu och vad som känns nytt.
 
Bild: Egen via Instagram
 
 
 
 
I år har man delat upp trenderna i påhittade "ismer": Materialism, Maximalism, Funktionalism och Electism. Läs mer om dem här! För att illustrera föreläsningen så har Moderådet byggt en utställning med utvalda produkter från mässan också det i kubform. Ett bra sätt att visa inspirerande miljöer på liten yta även i butiker och liknande!
 
Skiss lånad från Formex
 
 
Frida på Trendenser har som vanligt en jättefin rapport från mässan med bland annat denna bild på trendutstälningen. Missa inte! 
 
 
 
 

Utvald design Formland och Formex

Formex, Nästan allt / Permalink / 0
I år slumpar det sig så att den danska inredningsmässan Formland och den svenska motsvarigheten Formex går av stapeln på samma datum mellan den 15-18 augusti.  Båda mässorna har var sitt pris som man delar ut till en av årets produkter Formland Design Award respektive Formex Formidable.
 
Den danska mässans urval av produkter är i mitt tycke mer funktionella och konsumentanpassade produkter medan det svenska urvalet är mer blandad karaktär. Hoppas att få tillfälle att klämma lite på Formex urval när jag besöker mässan i morgon fredag.I skrivande stund vet jag inte vem som tilldelats pris i år men mina favoriter är:
 
Bilderna nedan är lånade från leverantörer och respektive mässa.
Lampan "Tilt" Formland från danska Lampefeber A/S som både kan hänga rakt ner och som går att rikta.
 
 
Utomhusbelysningen "FUSE" (Formland) i galvaniserad plåt för vårt skandinaviska klimat
 
 
Kristina Starks kombinerade (?) vas och vattenkanna "Botan" (Formex)
 
 
 
Till top