Jag gillar att fynda!

Nästan allt, Shopping / brickbord, design house stockholm / Permalink / 0
Utan att säga för mycket så tror jag nog att de allra flesta tycker om att göra ett klipp lite så där oväntat emellanåt. Eller vad tror du? Jag hade i vilket fall turen att passera förbi Design House Stockholms relativt nya showroom på Norrmalmstorg som av någon anledning tyvärr skall stänga och därför kraftigt reade sitt lager. Jag har länge sneglat på deras fina klassiska brickbord men alltid tyckt att de legat snäppet för högt i pris för den typen av möbel.
 
Men nu! Äntligen! Lyktorna på brickan är från Ittala och den lilla vasen från Bolia.
 
Bild: Egen
 
 

Grågrönt i hallen?

Färger, Nästan allt / Permalink / 0
Att färgsätta rum är en hel vetenskap. Fastän jag jobbat hur mycket som helst med kulörer så är det alltid lika svårt att bestämma sig. Som vanligt är det ett tips att alltid provmåla en liten väggsnutt innan. Det är så oerhört mycket som påverkar hur färgen på den lilla provlappen ser ut när den väl kommer upp på väggen.Om det är norr- eller söderläge, vilken glans själva färgen har och sist men inte minst hur noga underarbetet är gjort.
 
Just nu letar jag färg till min egen hall som har ett fint ljusinsläpp och har vitt klinkersgolv men ligger i norrläge.För att fånga känslan har jag gjort ett litet kollage. Vår lägenhet är i övrigt helt vitmålad men kommer att ha inslag av rå betong och en del växter. I sovrummet planerar jag att måla en mörkare grå kulör liknande de som omnämns här och här.
 
Bild Egen
 
Till top