Foto. Konst.

Nästan allt / Permalink / 0

Vi har rätt nyligen flyttat in i en ny lägenhet och livet har tagit nya vändningar. En av många positiva saker är att väggarna i lägenheten är lite som oskrivna blad. Matt vita.

Så nu letar jag fotokonst. Överallt. Egen och andras. Hittade häromdagen en alldeles underbar webbshop "Love Warriors" som säkert är bekant för många men lyckligtvis ny för mig.

Foto: Hannah Lemholt

 

Ton i ton

Färger, Milano, Nästan allt, Trendigt / Permalink / 0
Vill man vara trendig i sin inredningsstil så finns en i stort sett bergsäker metod att lyckas med det. Tricket är att hålla sig till enbart en färg eller färger som går ton i ton med varandra och i olika material.
 
Det absolut trendigaste bland stylister är just nu att blanda kulörer som varit helt tabu tex gammelrosa och orange med tex koppardetaljer. Låter förfärligt men är faktiskt rätt snyggt!
 
En av de mest uppmärksammade montrarna nämligen Vitras på Milanomässan tidigare i vår hade gått "all in" med det konceptet vilket spreds som en löpeld senare i press och på bloggar. 
 
Bilder: Egen samt via Vitra FB
 
 
 
 

Inspirerande buxbomsplantering

Gröna fingrar, Nästan allt / buxbom, enkel, plantering / Permalink / 0
På samma utställning som jag skrev om i mitt förra inlägg (om Paula Lentis showroom i Milano) fanns också den här fina idéen. Har du ont om tid och en liten kulle i din trädgård som du vill förändra på ett enkelt sätt så gör såhär: Gräv upp ett ovalt område, plantera buxbom i olika storlek och täck sedan runt om med pinjebark som på bilden.
 
Voila! Ger känslan av ett böljande landskap!
 
Bild: Egen
 
 
 
Till top