Förvaring

Inredningstips, Nästan allt, Visual Merchandising / Permalink / 1
 
Bild: Via Pinterest
 
Ett fiffigt sätt att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt förvara och/eller visa upp saker i hemmet eller på utställningar är att använda hålad boardskiva.
 
Just nu håller jag på och letar fiffiga sätt att på en begränsad yta visa upp nya produkter och funderar på att prova det här.  Man kan också måla plywooden i önskad färg, trä gummisnuddar mellan hålen och klämma fast saker som Hildur en gång gjorde i sitt kontor. Möjligheterna är obegränsade! Just do it!

Årets kulör Marsala

Färger, Inredningstips, Nästan allt / Permalink / 1
Varje år så utser ett av världens ledande färgföretag Pantone "årets kulör" och för 2015 är det "Marsala". En mjukt vinröd ton som har fått namnet från Siciliens berömda starkvin som ofta används som matlagningsvin bland annat i desserten "Tiramisu".  Vad inte alla känner till är att kulörerna från Pantone är globala och används ofta i trycksaker när man vill garantera att färgåtergivingen är exakt.
 
Förutom att färgen känns vansinnigt lyxig så är den lätt att kombinera till de trendiga gråskalor och blåtoner i inredningar som man ser lite överallt just nu. Bilden på vaseni "marsala"  är en detaljbild som togs i samband med att inredaren Isabelle McAllister sålde sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Kolla också  in den ursnygga kakelsättningen i köket med vita plattor med olika storlek, mönster och struktur! Se ännu fler bilder här!
 
 
 
 
 
 

Min önskelista

Exklusivt, Mode, Nästan allt / Permalink / 0
I jul kommer vi inte att fira på traditionellt sätt utan har valt att lägga pengarna på att resa långt bort med familjen. Vi kommer bland annat att stanna till några dagar i New York och skall passa på att besöka ett av de största outletkomplexen "Woodbury" som ligger strax utanför stan. Tonåringarna i familjen har redan börjat planera i detalj för vad de skall investera i och de har sparat varenda krona sedan i somras. Dessutom har de introducerat mig till det här smarta kollageprogrammet "Polyvore". Jag som suttit och knåpat febrilt i Photoshop är lyrisk över enkelheten och utbudet i produkter. Finns även för hem men det har jag ännu inte provat. Gillar du Acnes Pistolboots så ska du kolla in de nya i blå eller svart mocka. Jättefina och gudomligt sköna!
 
Till top