Terracotta och spirande blad

Gröna fingrar, Nästan allt / krukväxter, terracotta; / Permalink / 0
Visst har du märkt det? Att det har blivit ljusare och att det nalkas vår? Äntligen! Det har också blivit dags att plantera om krukväxterna man har hemma. Gör du det? Egentligen behöver man oftast bara ge växten lite fräsch jord och kanske en lite större kruka. Jag lovar att det lönar sig att göra en insats!
 
Just de här krukorna i bränd lera (terracotta) är jag osäker på om du hittar i butik i Sverige då jag hittade dem i Milano i våras. Jag tycker att det är som allra finast att ha växterna i handgjorda krukor med matt neutral yta då växten kommer fram som mest.
 
Bild: Egna
 
 
 
 

Fredagssnyggt!

Nästan allt / Permalink / 0
Det är ärligt talat inte ofta jag köper nya köksprodukter. Efter att ha flyttat X antal gånger i mitt liv känns det helt enkelt inte lika inspirerande att inse vad som lätt samlas längst in i köksskåpen. Bah! Man skulle kunna säga att det under åren varit diverse med stort D. I dag måste jag i allafall  lyfta den limiterade utgåvan av Eva Solos kylskåpskaraff i konjaktsfärgat läder. A Wantie!
 
Bild: Eva Solo
 
 
 
 

Konjaksfärgat läder ger värme till en stram miljö

Inredningstips, Nästan allt, Shopping / Permalink / 0
Du vet det där lite tjockare sadellädret som har den där konjaksbrända tonen? Det är något visst med det ,inte sant? Dessutom håller det i evigheter och blir bara snyggare ju äldre det blir. Vad man dock måste tänka på om man köper möbler eller inredningsprylar med läderdetaljer är att sköta dem lite som skor och smörja in dem då och då.
 
Precis som trä har andra naturmaterial i varma toner, en förmåga att mjuka upp och göra en annars stel och kal inredning lite mer ombonad, vilket man tex lyckats med när man stylat miljön på bilden.
 
Jag letar just nu själv efter nya matsalsstolar och lurar lite på de klassiska Arne Jacobsen stolarna i läder.  Förutom att de är dyra i inköp så har jag lite tröttnat på de kromade benen stolarna har. Ett alternativ som jag också skulle kunna överväga är de här "Brindisi"stolarna. Lädret mörknar med tiden och blir sådär mustigt. Fint!
 
Bild: Lånad från Reforma Sthlm
 
 
Till top