Ska du till Milano?

Nästan allt / Permalink / 0
Dessvärre ska jag inte till den stora möbelmässan i Milano i år som jag vanligtvis brukar. Det svider lite när pressinbjudningarna dimper ned i inkorgen men i år prioriterar jag nystart av mitt egna bolag..
 
I stället för att hänga läpp över det så vill jag tipsa om att det finns en sida som visar vilken ny svensk design som kommer att visas på den svenska utställningen i Brera. Många nya och för all del också rutinerade formgivare representerar Sverige i år via Svensk Form.
 
En av mina personliga favoriter är Anna Wedin som lanserar ett fiffigt draperingskoncept "Disc". Smart, snyggt och funktionellt!
 
Bilder: Pressbilder
 
 
 

Nygamla metaller

Nästan allt, Shopping / mässing / Permalink / 0
I vår har det fullkomligt exploderat på "metallfronten" och man ser guldpläteringar, koppar och mässingdetaljer i stort sett överallt. De kromade detaljerna finns fortfarande kvar men känns helt plötsligt mer än uttjänta.
 
Jag är rätt säker på att det inte finns en enda stylist som törs föreså ett huvudtema kromade stolsben till sina uppdragsgivare. Kromade detaljer är helt enkelt lite "ute" och lär dröja innan det hamnar på andra sidan om "inne" strecket igen.
 
Anrika Skultuna har de senaste året gjort en generationsväxling och föryngrar succesivt sitt produktutbud. Helt rätt i tiden har företaget snabbt hakat på trenden, och skickar i pressmeddelanden ut nya bilder på produkter som snabbt fallit många i branschen i tycket. Bland annat är det Monika Förster som har designat blomkrukorna. Och vem gillar inte hennes design?
 
 
 

Veckans hem - Sarah Jessica Parkers

Nästan allt / Permalink / 0
Veckans hem får bli ännu ett New York hem men denna gång är det Sara Jessica Parker mer känd som Carrie Bradshaw i serien "Sex in the city" som bjussar på ett hemma hos. Se klippet i videoform här. 
 
Jag måste verkligen säga att jag inte hade kunnat låta bli att följa länken ovan särskilt som Carrie Bradshaws hem varit i fokus i serien och väldigt ombloggat. Skulle hennes egna hem se likadant ut?
 
Och ja och nej.. Det är ett hemtrevligt, personligt och inbjudande hem men också helt rätt i tiden. Kolla exempelvis in den in den mörkgröna sammetssoffan "to die for". Snart liknande i varje mans vardagsrum om man får tro den rådande trenden med mer detaljrika och personliga hem.
 
Notera också att Sarahs är möblerat för samvaro med soffan placerad mitt i rummet. Utan tv. Hörde ni det tonåringar? UTAN tv.
 
 
 
 
 
 
Till top