Inspirationstavla sovrum

Färger, Inredningstips, Nästan allt / Permalink / 0
Det börjar bli dags att göra något åt vårt helvita sovrum men jag har svårt för att bestämma mig för vilken färgskala och stämning det ska bli. Såhär i sommartider vill man gärna gå "all in" på ljust och fräscht men lagom till de första kräftkalaset i augusti brukar jag vilja ha det mer ombonat.
 
Ett sätt att hitta känslan i en inredning är att göra en inspirationstavla eller som det också kallas ett "moodboard". Jag brukar börja utifrån en bild eller som här ett tidningsreportage och därefter hitta färger och känsla för material. På nätverkträffen bloggforum 2014 fick vi i den generösa goodiebagen bland annat  ett doftljus från GANT home som fick vara en av detaljerna. Det är faktiskt nästan lika viktigt för helheten med andra sinnesintryck som till exempel doft, i en inredning. Tänk på det nästa gång du vill göra en förändring hemma.
 
Bild på moodboard: Charlotte Bladh tapetproverna i grått och vitt är från Boråstapeters användbara kollektion med enfärgade tapeter med struktur "Pigment".  Färgkartan undertill är från Alcro Trend och den rosa skålen på bilden är från Nendos underbara serie w123 för Wästberg. Bilden nedan från Wästbergs press.
 
 
 

Vill du bo i SOFO?

Exklusivt, Nästan allt / Permalink / 0
Med dagens bostadspriser kostar det en ordentlig slant att bosätta sig på Södermalms hetaste kvarter - SöderOmFOlkungagatan eller "SOFO" som det heter i folkmun.
 
Jag bor själv sedan drygt ett år tillbaka i en bostadsrätt i samma område och den var verkligen inte gratis. Utbudet sägs ha gått ner men när jag surfar runt på nätet hittar jag otroligt fina objekt. Kolla in den här lägenheten till salu alldeles runt hörnet från där vi bor!
 
I helgen var jag inbjuden till Bloggforum 2014 av Trendenser och förutom att det var alldeles fantastiskt trevligt att träffa alla bloggkollegor så lärde vi oss massor av varandra. Bland annat så är det viktigt att aldrig publicera vem som bor i lägenheterna som är till salu med respekt för deras privatliv. Såklart!
 
Bilder: Bjurfors via Hemnet
 
 
 
 
Till top