Lifestylecafe i Soho i London

Nästan allt / Permalink / 0
 
 
 
 
 
 
Bilder: Charlotte Bladh och "The riding house café"
 
Jag är inte i London i helgen men har varit där tidigare i år vid ett antal tillfällen både för jobb och nöje. Kom på att jag inte får glömma bort att tipsa er om ett trevligt ställe i Soho som heter "the Riding House Cafe" och ett helt ok hotell.
 
Konceptet bygger på att de håller öppet frukost, lunch, eftermiddagscocktail, middag och kvällsbar. Miljön är hemtrevlig och industrichic, personalen serviceminded och välklädd och maten god och näringsrätt. Rätt så populärt så vill man vara säker på att få en bra plats så behöver man boka bord!
 
Bland annat passade jag och Susann på att äta frukost här då vi var på rekognisationsresa i slutet av april. Då bodde vi faktiskt bara ett stenkast i från på "The Grange Langham Court" som är ett prisvärt hotell om än med pyttesmå rum.

På tapeten

Nästan allt / Permalink / 0
I går var det dags igen för ytterligare en pressvisning av tapeter. Denna gång var det Sandbergs som ställde till med både pressträff både på frukost och lunch. Jag har alltid gillat Sandbergs tapeter och dagens visning gjorde inte ett stort fans besviket. Temat för den nya kollektionen är "New York" och designteamet har inspirerats av miljöerna och stadsdelarna i den stora staden. Kollektionen är också influerad av bland annat fantastiska Nina Persson som bor i Harlem. Ett hem som inspirerar även mig!
 
Mina personliga favoriter i just den här kollektionen får bli dels den omättligt illustrerade "skylinen" av New York och en hör och häpna en mycket småblommig tapet med guldinslag "Soho" båda i design av Karolina Kroon.Hmm... Håller jag på att bli tant? På håll ser man inte att den är blommig men när man kommer närmare anas mönstret. Fint! Kollektionen släpps i februari 2015!
 
 
 
 
 

Gör din egen julstjärna!

Nästan allt / Permalink / 0
 
I morse var jag inbjuden till en pressfrukost hos Photowall som släpper en ny kollektion tapeter med inspiration av naturen i samarbete med två duktiga illustratörer i "Team Hawaii".
 
Förutom en trevlig frukost så fick jag också med mig ett ordentligt DIY tips  som jag tänker ge mig på till helgen. I pressmaterialet låg det en av tapet handvikt julstjärna. Enligt filmerna på Youtube så är det inte alls svårt att få till det se till exempel här.
 
För er som vill ha ett liknande och numera avskräckande exempel på julkreativitet kan alltid roa er med ett förhistoriskt inlägg från bloggen då jag gav mig på en vit pappersstjärna. Med sax, tapet och lim. I pysseltävling. Tror ni att jag vann? Skulle inte tro det...
 
Bild: Charlotte Bladh
 
Till top