Norwegian Presence Milano

Nästan allt / Permalink / 3
En av de utställningar som gjorde störst intryck på mig i Milano var "Norwegian Presance" i Lambrate området. Inte för att det var något nytt men för att jag gillar att man samlar norsk design och hantverk under ett tjusigt paraply i form av en sammanhållen utställning i färg och form. Som vi vet är ensam inte stark och det har norrmännen tagit fasta på och anlitat duktigt folk till styling och kommunikation.
 
Bild: Pressbilder fr Norwegian Presence
 
 
 
Förutom utmärkt design så finns få utställningslokaler som slår det forna industriområdets Lambrates. Högt i tak, rå betong och spännande arkitektur. Utställningen var fint sammanhållen och gjord av duktiga Kråkvik och D´orazio med den grundläggande idéen att utställningen skulle spegla Norge självt i färg, form och struktur. 
 
 
I entren  till den norska utställningen stod det personal och bjöd på jättegod lemonad och strax bredvid fanns en bemannad informationsdisk där man kunde hämta Jotuns färgtema för utställningen, informationskatalog om alstren och om man ville en plansch med ett grafiskt tryck. Jag lade själv beslag på den runda :-) Helhetsintrycket var snyggt, enkelt och välorganiserat! Heja Norge!
 
 
Och såklart fantastiskt genomarbetade och kvalitativa produkter som de här grymma träskålarna av Kristine Bjadaal i olika materialkombinationer.
 
Bild: Press Kristina Bjadaal
 
 
 
Och den här fina keramiken "Vei" från Sara Skotte.
 
Bild: Press Sara Skotte
 
 
Eller färgstarka textilier av Kristine Five Melvaer...
 
Bild: Charlotte Bladh
 
 

Its a state of mind!

Nästan allt / Permalink / 1
En gång om året invaderas Milano av flera hundra tusen inrednings- och designnördar, de flesta med siktet inställt på att hitta något unikt att visa eller att berätta om för omvärlden. De allra flesta är där för att på något sätt göra affärer av sin inspirationsresa oavsett om det handlar om att köpa eller sälja, designa, styla eller skriva artiklar.
 
Bild från designdistriktet Brera i centrala Milano
 
 
 
Allra helst skall man åka hem med känslan att att man varit med om något som ingen annan därhemma har upplevt eller sett. Många har i år uttryckt sin besvikelse över att det baske mig inte fanns det blekaste att berätta om som var unikt. Andra har uttryckt att det ju faktiskt handlar om att tjäna pengar. Ändå fler säger att känslan var att man sett allting förut och att allt ser likadant ut som förra året. Och året före det dessutom. DNs Bo Madestrand har ännu en vinkel och skriver en bra artikel om mångfalden av stolar men också om mässans fokus på framtidens mobila och teknikinnovativa arbetsplats.
 
Även om jag håller med om att likriktningen när det gäller färg och form numera följer ett mönster så är jag inte alls lika besviken och frustrerad. För min del är det inte alls konstigt då kanalerna för att hitta och ge inspiration, information, kritik och uppskattning fullkomligt exploderat de senaste åren. Alla kan numera via sociala medier som bloggar, Instagram, FB mm ta del av allt i förväg (vilket såklart) förtar känslan av att ha sett något först av alla. En del skriver fantastiskt bra rapporter från mässan utan att varit där. 
 
Så. Med det sagt vill jag bara förklara varför jag trots bristen på känslan av att inte sett något ingen annan sett trots allt är gruvligt nöjd med årets Milanomässa. Och att jag älskar sociala medier! Vill du kika på mina och några andra inredningsbloggares bilder så kolla in vår tagg #swedishbloggersinmilan på Instagram.
 
Bild från mitt Instagram
Min personliga utdelning det här året är de innovativa, kreativa och stundtals intensiva diskussionerna om design och affärer med mitt resesällskap nedan på bilden från vänster Susann, Hildur, jag själv och Jenny.
 
 
Genom att lyssna, argumentera och se genom de andras ögon har jag lärt mig mångdubbelt mer än om jag bara sprungit runt och jagat den perfekta prylen eller hetaste nyheten. Inte för att vi tappat tempo på något sätt utan tvärtom varit rasande effektiva och dragit igenom det mesta av mässans och stadens utbud. Så mycket att jag valt att dela upp min rapport i olika delar varav den här är den här utläggningen är den första.
 
Det handlar om inställning! eller "State of mind"!
 
Bild: Ljusskyltar på gatan utanför inredningsbutiken "Corso Como" med ordspråk.
 
 
Till top