Köksinspiration 2015

Nästan allt / Permalink / 1
I dag har jag varit med i ett reportage för TT som inredare och köksexpert som skall skrivas av Maria på Husligheter. Artikeln kommer att handla om fem olika kökstrender men också om vad man skall tänka på om man är i stånd att renovera sitt kök. En härlig start på 2015!
 
Vi skandinaver är rätt försiktiga när det kommer till att inreda trendigt men en stil som hållit länge och som sannolikt är här för att stanna är den "New York" industriellt inspirerade stilen som på den nedersta  bilden nedan jag hittade hos Elle Decoration.
 
Min tolkning är att den industriella trenden tar lite form av det marina och vi ser mer blått, grovt linne och mässingtoner än tidigare. Detta gärna i kombination av grön marmor och andra stenmaterial som till exempel granit. Klockrena exempel på den kombinationen hittar du hos danska Broste.En liten detalj som man ser mer och mer är också lindade hantag i läder eller andra läderdetaljer som på danska Holmegaards ljuslyktor.
 
Bild 1 och 3 Egna "behind the scenes" via Instagram, bild 2 Broste Copenhagen och bild 4 Elle Decoration
 
 
 
 
 
 
 

Dagens DIY tips - örtträdgård för stadsråttor

Nästan allt, Smart storage / Permalink / 0
Frenetiskt jobbar jag vidare på att få iordning mitt nya kontor och slås över hur lyxigt det är att kunna styra sin egen tid. Att ta beslutet att bli egen företagare på heltid är inget jag ångrar även om det onekligen känns läskigt att ha oskrivna blad i kalendern. Men nu är det bara att skärpa i hop sig och göra ett ordentligt projektledartag kring den alldeles egna framtiden. Onekligen blir det en del surfande också skall erkännas...
 
I mina ansträngningar (hrm surfande) att hitta fiffiga förvaringslösningar till kontoret snubblar jag ofrånkomligt över en massa tips som inte alls har med det man håller på med att göra. Det här är ett sådant tips som i dessa eko- och odla dina egna grödor tiden får mitt hjärta att slå ett extra slag. Liknande glaslyktor kan du hitta till en billig penning hos Granit alternativt fixa själv med ståltråd och gamla glasburkar.
 
Bild: Pinterest
 
 
 
 

Hej och välkommen 2015!

Formex, Nästan allt / Permalink / 0
Året har rivstartat och det är knappt att jag själv hinner med. Många av de stora inköpsmässorna överlappar varandra i januari-februari och branschfolket har bråda dagar och ställs på prov för att insupa alla intryck. Själv har jag precis kommit hem från en lång semester i Västindien och USA och jetlaggen sitter fortfarande i. Från och med nu kommer jag bland annat att återigen ta mig an inrednings- och stylinguppdrag efter att under ett period ha fokuserat enbart på projektledning och det känns vansinnigt spännande.
 
I veckan som gått har jag installerat mig på mitt nya kontor på Designgalleriet  men också hunnit med att besöka både Stora Trenddagen, träffa härliga kollegor på Formex och haft åtminstone ett par jobbmöten. Det är otroligt inspirerande att se att det bubblar av kreativitet inför det nya året. Mässrapporteringen från de olika mässorna är omfattande inte minst då Instagrammandet tagit ordentlig fart. Söker man på #Formex så får man över 34 000 !!! inlägg. Vill du följa mig så har jag gjort mitt konto publikt under namnet "Hemmariket" där jag postar mer från vardagliga funderingar.
 
Bilder: Egna via Instagram. Vid veckans besök på Formex kändes det som om något hänt med nyheter i mycket mer färg än tidigare och med andra material. Jag är som vanligt helt såld på den dova grönturkosa färgen (som på Himlas mohairpläd) nu gärna i kombination med mässing. Den fina ljuslyktan och brickorna i grön marmor kommer från danska Broste. En lite ljusare nyans av turkos har Mateus på delar av den nya kollektionen "Bubbles" . Årets nyhet för mig var att Odd Molly gör en egen hemtextilkollektion i en bohemlyxig stil  (längst ner till vänster). Fint! 
 
Till top