Moodboard Barcaloneta

Inredningstips, Nästan allt, Travel / dansk design, hemmariket / Permalink / 15
Som jag berättat om tidigare så håller jag på med ett litet drömprojekt i Barceloneta (Barcelona). Vi har köpt en liten studio i närheten av stranden med ett totalt renoveringsbehov. I veckan som gått har jag varit nere ett par dagar och till slut fått tag på en snickare som både pratar engelska och har samma visioner och tankar som jag själv. Bara den lilla processen att hitta rätt manhar tagit ett par månader men nu hoppas jag att renoveringen kommer igång på allvar. Som alltid när man drar i gång en större förändring i sitt hem är det viktigt att ha en målbild över hur slutresultatet ska se ut. Jag brukar börja med att försöka hitta bilder som illustrerar en känsla och materialval och sedan gå vidare med detaljerna. Mitt moodboard för det här projektet ser ut såhär.
 
Kollage: av Charlotte Bladh Vi har hittat fantastiska takbalkar under ett fejkat innertak som vi vill plocka fram och bevara, köket som egentligen är ett litet pentry kommer vi att bygga med "Voxtorp" från Ikea, vi plockar också fram en vacker tegelvägg i delar av studion och bäddar uteslutande med linne till exempel från "Lovely linen", saltlyktorna är från danska "Sirocco" finns bla här och barpallen "About a Stool" från danska  "Hay". På golvet lägger vi plank som vi slipar och behandlar vita.
 

Top five Formex

Formex, Färger, Inredningstips, Nästan allt, Shopping / Scandinavian, hemmariket, krukväxter, miljövänligt, skandinavisk stil / Permalink / 2
I går öppnade portarna på Formex som är en av Skandinaviens största inköpsmässor för inrednings- och lifestylebutiker. Förutom ett stort antal utställare och seminarium så är det också lite av frilansarnas mingelmecka och diskussionsforum.
 
Det tisslas och tasslas om nyheter och åsikterna om mässan är bra eller dålig. I stället för att gå in på de spekulationerna  så har jag valt ut mina fem personliga favoriter. Håll tillgodo! 
 
Kollage: Charlotte Bladh www.hemmariket.se
 
 
 
1. Allt stentvättat linne! Det finns en mängd leverantörer i olika prisklasser,men de här är från  "Tell me more", 2. House Doctors industrihylla i metall på hjul. Finns i ett flertal storlekar. 3. Färgerna! Precis i min smak i år! Grått, svart, beige, puder oliv och betong! 5 Blomkrukan med "pluppar"  från dbkd som snurrat runt i pressen och på olika bloggar. 4. Eva Solos härliga serie "Legio Nova" som lanserades i höstas. Älskar den mindre temuggen. Serien påminner en del om Royal Copenhagens liknande men är robustare och ligger bättre i pris. 5. Iris hantverks smarta brödlåda i trä med flera olika fack som kan staplas på varandra beroende på behov
 

Budget makeover in January

Inredningstips, Nästan allt / DIY, Gör det själv, Ikea hack, Scandinavian, enkel, hemmariket / Permalink / 0
När pengarna tryter (läs januari) så har ett fint basutbud av billiga produkter som på ett enkelt sätt går att förändra för ett unikt intryck. De senaste åren har det fullkomligt exploderat i siter med tips på "gör det själv" eller "DIY". Googla på DIY Ikea eller Ikea Hacks och du får en hel massa träffar. Kanske har du en gammal Ikeamöbel som behöver ett ansiktslyft?
 
Det finns också ett antal företag som gör affärer av att komplettera IKEAs sortiment för att produkterna skall uppfattas lyxigare än de är. Svenska företag som "Pretty Pegs" har ett stort utbud av ben i olika stilar, Bemz gör tygklädslar till soffor och fåtöljer, Superfront gör fronter till Ikeas kök, badrum och garderober. Med tanke på Ikeas storlek i världen så är möjligheterna i stort sett obegränsade. 
 
Bild: DIY av kullagda köksmoduler och en lokalt tillsågad bräda (fler ideér här) De billigaste januariblommorna är också kvistar i glasburk. Oslagbart snyggt dessutom!
 
 Bilder nedan: Superfront
 
Till top