Vår och känsla

Nästan allt / Permalink / 2
I dag en dryg en vecka efter Stockholm Design Week känns redan en analys av innehållet överflödigt, i stort sett alla inredningsbloggar av rang har redan i detalj  analyserat och vridit och vänt på varje tänkbar pressbild.  I stället vill  sammanfattar jag vilken känsla jag kommer att vilja förmedla i mitt jobb som inredare och stylist i vår och vad jag kommer att tänka på. 
 
Hållbart och "recycling" Ingen har väl missat att det är hållbarhet som gäller i år? Det finns nog inget företag som vågar låta uppdatera sina pressreleaser utan att ha med det ordet någonstans i texten. Som medveten konsument borde det vara lika självklart att tänka återanvändning "recycling" och inventera sina källarförråd innan man ger sig ut på jakt efter nytt möblemang. Även om inköpet kan motiveras med ordet hållbarhet är det inte alls säkert att man själv när denna trend bedarrat är lika intresserad av soffbordets hållbarhet på 30 år. Bättre att gräva i källaren och gå och köpa sig en trave slippapper och lite linoljefärg och sätta i gång om du frågar mig. PS Ska du ändå köpa något nytt så kan nåstan vadsomhelst av populära Emma Olbers för Tre Sekel vara ett alternativ :-). Handgjort, gediget och absolut hållbart.
 
 
 
  
Stadsodling Något som inte går ur tiden på nästan lika länge verkar vara egenodling av grönsaker, kryddor och blomster. Då väldigt många bor i städer och hyfsat trångt kommer vi nog aldrig att till mans kunna bli som omåttligt populära "Mandelmanns" . Eller som landsbygdsbloggare som "Underbara Clara" som dessutom har rötter i Jokkmokk precis som jag själv.. Däremot tror jag att det kommer det att bli ännu mer av stadsodling eller som det kallas på trendspråk "Urban gardening". Det är dessutom omåttligt populärt med att dra upp sina egna ätbara plantor. från frö.  Innan juni månad är här kan jag nästan lova att du själv gett dig på det oavsett färg på fingrarna.
 
 
 
 
 
 
Ton i ton När det kommer till färger så är det oavsett alltid "ton i ton" som gäller. Nästan lika trendigt som hållbarhet är att tänka att färgerna skall gå i varandra. Omåttligt populära och i mitt tycke fantastiska stylisten Lotta Agaton gör nämligen precis så i sina stylingar just nu och det är så det kommer att bli även i hemmen. Är det inte vitt på vitt som hos String så är det svart på svart som hos Swoon, grått på grått eller rosa som svagt går över i en rödare kulör. Jättesnyggt enligt mig! My cup of tea! Såg det på möbelmässan i Milano för några år sedan (2013) men då fastnade det inte riktigt, men nu så. 
 
Bild: String med styling vitt-vitt Lotta Agaton
 
 
 
Bild Kristoffer Johnsson med svart-svart styling Lotta Agaton
 
 
Rena linjer En annan sak jag gillar jättemycket just nu så är det de rena enkla och funktionella linjerna. Såg i någon av inredningstidningarna begreppet "Shakerism" och det är ju nästan pricken på. Uttrycket kommer från en frikyrkorörelse som kallar sig själva "Shakers" som är kända för sin enkla och avskalade livsstil. Till kategorin för absolut  Kinfolk  och jag är säker på att designinspirationen till den hypade boken  "The Kinfolk home" som grundaren av det numera framgångsrika livsstilsmärket kommer bland annat från shakerrörelsen. 
 
Bild: Uppslag från The Kinfolk home
 
 
 
 

Less is more

Nästan allt / Skriv taggar...less, hemmariket, less is more norrgavel hemmariket / Permalink / 0
I dag rivstartar "Stockholm Design Week" med en herrans massa designarrangemang. Jag tror aldrig att min mailbox varit så fullständigt översvämmad med inbjudningar till olika typer av pressevents som I år. För att vara med på allt behöver man klona sig själv flera gånger för att vara i närheten av att kunna delta, och ha en åsikt något om allt det nya. Så jag väljer att i år inte OSA till något utan tar det som det kommer.
 
I den stora strömmen fastnade jag för den här enkla  fåtöljen "Easy chair" från Norrgavel formgiven av Nirvan Richter i produktion sedan 2016. Nytt för i år är att den går att få i brunt Tärnsjöläder. Så fin! På önskelistan direkt <3! Och så ladder jag för en heldag på mässan i morgon!
 
Bilder: Norrgavel
 
 
 
 
 
 

Årets första inlägg

Nästan allt / News2017, Scandinavian, furniture fair, hemmariket, jamie hayon / Permalink / 0
Jag har under en väldigt lång period inte haft någon inspiration alls att blogga men nu känner jag att det kliar i fingrarna igen. Inte för att jag har varit overksam under tiden det har varit tyst här utan snarare tvärtom. Sedan tre år tillbaka driver jag ett eget aktiebolag och jag bestämde mig rätt tidigt på att leta uppdrag som ger bra intäkter för att få likviditet i bolaget. Det har gått väldigt bra hitills och nu känner jag äntligen att jag har ro och tid att fokusera också på annat som föder kreativitet som till exempel bloggen.
 
Kommande vecka är det dags för Stockholm Design Week som äger rum i anslutning till Stockholm Furniture Fair eller möbelmässan som går mellan den 7-11 februari. Sista dagen dvs lördagen den 11 mars är också mässan öppen för allmänheten. I år kommer Sveriges kanske främsta stylister Lotta Agaton att stå för den obligatoriska Trendutställningen och i den här korta videosnutten kan du se hur hon tänker sig den. Dont miss out!
 
  
Särskilt spännande är det i år då mässans "Guest of Honour" är den spanske konstnären och designern Jaime Hayon, känd för sitt lekfullhet och sin mångsidiga stora produktion
 
Personligen kan jag tycka att det blir "lite väl lekfullt" emellanåt men det senaste samarbetet med &Tradition ser väldigt fint ut. Detsamma gäller de alster som han gjort tidigare för danska Friz Hansen . Se fler bilder här.
 
Bild: Lånad från Jaime Hayons hemsida. Denna från samarbetet med &Tradition
 
Bild: Jaime Hayon från samarbetet med Fritz Hansen  
Till top