Köket hjärta 2012

Såhär på årets sista flämtande dagar kan jag inte låta bli att fundera på vad som kommer att hända inredningsmässigt under 2012. Det gångna året  har varit lite av "favoriter i repris" men nu känns det som om det tar fart igen. En tydlig trend som jag tycker är generell är att köket bokstavligen brer ut sig i hemmen. Tar plats. Överskuggar det andra. Med råge.

Vi vill också kunna sitta mitt i köket som här och äta (btw årets kök 2011 hittat på Stefans blogg på Allt om Mat).  Det ska också synas att det är ett kök där man lagar mat och redskap och örter är obligatoriska inslag. Dessutom är slowfoodrörelsen definitivt tillbaka. Gärna i ekologisk och närproducerad tappning. Kanske rentav ett par egna grisar i trädgården?

Utan att raljera så kan det kanske bero på att alltfler män intresserar sig för matlagning och exklusiva köksprodukter. Och vem kunde tro för 10 år sedan att det kunde uppfattas sexigt att män lagar mat? Men visst. Jamie Oliver i all ära men vi har ju vår egen svenske passionerade Per Morberg. Vem vill inte låna honom en kväll? Kan inte låta bli att undra när den kvinnliga urringade motsvarigheten kommer. Om Hon gör det vill säga..

PS: Apropå Per Morberg så har han ett fantastiskt recept på gratinerad hummer! Missa inte att lägga till den på nyårsbordet!

Bilder: House Beautiful samt pressbilder i eget kollage

Kategori: