Trender Formex hösten 2013

I år hade jag inte möjligheten att delta i Formex pressfrukost utan valde i stället att besöka mässan
på fredagen. En sak som många pratade om var att det i år kändes som det var färre besökare än vanligt och att utbudet av produkter inte kändes särskilt nytt. Sannolikt beror det på att lågkonjunkturen har varit ovanligt långdragen och ännu inte släppt sitt grepp. Vi håller tummarna för bättre tider! Väldigt snart!
 
Fördelen med att besöka mässans andra dag är att tempot är lite lugnare och att det var gott om plats på Lotta Ahlvars (Svenska moderådets) inspirerande trendföreläsning. Jag tycker att mycket av behållningen av mässan är  att lyssna på hennes alltid lika proffsiga spaning på vad folk vill ha just nu och vad som känns nytt.
 
Bild: Egen via Instagram
 
 
 
 
I år har man delat upp trenderna i påhittade "ismer": Materialism, Maximalism, Funktionalism och Electism. Läs mer om dem här! För att illustrera föreläsningen så har Moderådet byggt en utställning med utvalda produkter från mässan också det i kubform. Ett bra sätt att visa inspirerande miljöer på liten yta även i butiker och liknande!
 
Skiss lånad från Formex
 
 
Frida på Trendenser har som vanligt en jättefin rapport från mässan med bland annat denna bild på trendutstälningen. Missa inte! 
 
 
 
 
Kategori:
Kommentera inlägget här: