Inspirationstavla sovrum

Det börjar bli dags att göra något åt vårt helvita sovrum men jag har svårt för att bestämma mig för vilken färgskala och stämning det ska bli. Såhär i sommartider vill man gärna gå "all in" på ljust och fräscht men lagom till de första kräftkalaset i augusti brukar jag vilja ha det mer ombonat.
 
Ett sätt att hitta känslan i en inredning är att göra en inspirationstavla eller som det också kallas ett "moodboard". Jag brukar börja utifrån en bild eller som här ett tidningsreportage och därefter hitta färger och känsla för material. På nätverkträffen bloggforum 2014 fick vi i den generösa goodiebagen bland annat  ett doftljus från GANT home som fick vara en av detaljerna. Det är faktiskt nästan lika viktigt för helheten med andra sinnesintryck som till exempel doft, i en inredning. Tänk på det nästa gång du vill göra en förändring hemma.
 
Bild på moodboard: Charlotte Bladh tapetproverna i grått och vitt är från Boråstapeters användbara kollektion med enfärgade tapeter med struktur "Pigment".  Färgkartan undertill är från Alcro Trend och den rosa skålen på bilden är från Nendos underbara serie w123 för Wästberg. Bilden nedan från Wästbergs press.
 
 
 
Kommentera inlägget här: