Ny kategori "Favoritformgivare"

Numera är formgivare precis som artister något av vad de gamla tidernas "rockstjärnor" varit. Många vill komma nära och alla vill veta vad som driver honom eller henne i vardagen. Precis som många andra har jag också mina egna idoler och jag passar därför på att ge dem en alldeles egen kategori här på bloggen. Utan inbördes ordning så får Jaime Hayon bli först ut. 
 
Jaime Hayon föddes 1974 i Madrid. Han är en av de relativt unga och välutbildade (industridesigner mm) stjärnformgivarna som får mycket uppmärksamhet i media och som honoreras gång på gång med olika priser. Jamie har drivit sitt eget företag ända sedan 2000 och har haft en otroligt mängd prestigefyllda uppdrag till företag som  Fritz Hansen, Magis, Established and Sons, Bisazza, B.D. Barcelona, Se London, Bernhardt Design, Ceccotti och Moooi. Listan kan göras ännu längre.
 
Kännetecknande för Jaimes design tycker jag är den mjuka lite lätt överdrivna rundheten i formen och det uttalade sinnet för detaljer. Nutidens formgivare specialiserar sig inte längre till en produkt som tex stolar utan gör allt möjligt mellan himmel och jord.  Och särskilt förtjust är jag i hans samarbetsprojekt Ian Lowe i det nya egna företaget "Orolog". Klockan som finns i flera färger känns maskulin men ändå mjuk på ett typiskt Jaime sätt!